TOKYO2020: Anner-Marie Ridom snakker med treneren etter fatal disk.
TOKYO2020: Anner-Marie Ridom snakker med treneren etter fatal disk.

Dramatisk i Laser Radial

Væromslag og lett vind skapte store omkalfatringer i Laser Radial. Line Flem Høst var blant dem som slet.

Publisert Sist oppdatert

En opplagt gullmedalje til Anne-Marie Rindom kan komme til å ryke etter dagens seilaser der hun med plasseringene 26 og dnf måtte gi fra seg mye av ledelsen til Marit Bouwemeester NED. Etter den uoffisielle resultatlisten leder hun fortsatt med syv poeng, men det kan være verre enn som så ettersom hun etter å ha blitt tatt ut av dommeren før start i den siste seilasen, likevel startet i seilasen. Det kan i følge de norske TV kommentatorene Bjørnar Erikstad og Tiril Bue føre til at hun ikke får stryke de 45 poengene hun fikk i seilasen. I så fall kan hun også også falle utenom medaljekampen. TV bildene av en gråtende og nedbrutt Rindom viser at hun trolig selv også er klar over at dette er en mulig konsekvens av tabben.

De uoffisielle listen viser Line Flem Høst på 8. plass foran medaljefinalen, men det var mange berøringer og mye rop og skrik på banen og det burde føre til flere protester. Det kan derfor bety at den endelige listen vil være annerledes i morgen.

Det ble også en tung dag for Line etter plasseringene 24 og 22, langt svakere enn det hun normalt er god for. Hun har 14 poeng opp til Tuula Tenkanen på 7. plass, så det skal også bli vanskelig å avansere særlig etter medaljefinalen som kan følges direkte p Discovery+ fra kl. 0830 søndag.