Start: «Ineffable» fikk en god start på RORC Caribbean 600
Start: «Ineffable» fikk en god start på RORC Caribbean 600

– Perfekt start i Karibia

RORC Caribbean 600 er i gang, og trimaranen med de norske gutta ligger midt i feltet. De norske seilerne er fornøyd med starten.

Publisert Sist oppdatert
Norske: På «Ineffable» seiler Sakarias Middelthon, Are Quale, Olav Mork Bjørnås og Børre Søraas-Sæther.
Norske: På «Ineffable» seiler Sakarias Middelthon, Are Quale, Olav Mork Bjørnås og Børre Søraas-Sæther.

Perfekt start. Det er ikke ofte mann har supertrimaranene i le bak seg, meldte Are Quale fra Rapido 60 «Ineffable» rett etter starten av RORC Caribbean 600.

De to første båtene er i ferd med å runde øya Saba, og seilt ca ¼ del av distansen. Den 60-fots lange trimaranen «Ineffable» med Børre Søraas-Sæther, Olav Mork Bjørnås , Are Quale, og Sakarias Middelthon har seilt ca 90 nm, og ligger 50 nm bak de raskeste båtene. Det sier mer om hvor raskt de raskeste er, fordi «Ineffable» ligger side om side med VO65, og båter av det kaliberet. «Ineffable» ligger i skrivende stund på 5. plass av 8 båter i klassen. I tet ligger 78-fots lange ‹Allegra» som også har lavere måletall.

– Etter vår beregning vil vi bruke tre døgn på regattaen, fortalte Are Quale på telefon, bare noen timer før start. De var fornøyd med lettere vind, fordi mannskapet fikk bare en time sammen med trening på vannet.

Flere stopp

«Ineffable» hadde en bra start, og lå foran de beste, med favorittene gikk lengre ute til havs, og fikk seile mer fritt forbi feltet av mindre og tregere båter foran. Alle havnet i vindskyggen av Barbuda i natt. På morgentimene er det øya St Kitts som skaper problemer. Spørsmålet er om det lønner seg å gå korteste vei nær land, eller velge en bue for mer stabil vind.

På slørelegget mot Barbuda seilte «Ineffable» seg inn på de raskeste enskrogsbåtene, men lensen i natt har de raskeste enskrogsbåtene gått fortere.

Den 70-fots lange «Maserati» som satte ny bane rekord i fjor seilte da dobbelt så raskt som det trimaranen med foiler har gjort i år.

Fjorårets vinner «Wizard», en Volvo 70 er i tet i enskrogsklassen, mens MOD 70 «PowerPlay» er i tet i flerskrogsklassen. På rating leder ‹Allegra» flerskrogs, mens franske vTeasing Machine» leder enskrogs.

Følg RORC Caribbean 600 her

KONKURRENTER: «Allegra» foran «Shockwave» og «Ultim'Emotion 2».
KONKURRENTER: «Allegra» foran «Shockwave» og «Ultim'Emotion 2».