I kamp mot legender

De norske seilerne i RORC Caribbean 600 vil måle seg mot verdens beste flerskrogsseilere.

Publisert Sist oppdatert

Børre Søraas-Sæther, Olav Mork Bjørnås , Are Quale, og Sakarias Middelthon seiler mannskap på Rapido 60 «Ineffable» som er en svært rask triman, men ikke mot de tre MOD 70-båtene «Argo», «PowerPlay» og «Maserati» som alle tre har toppseiler om bord, som Franck Cammas, Loick Peyron, og Giovanni Soldini, men disse er ikke de enste raske flerskrogsbåtene. «Shockwave» er en trimaran på 63 fot som kan holde følge med MOD 70-båtene. «Ultim'Emotion 2» er den største flerskrogsbåten som deltar, og er 80 fot. Dette er tidligere ORMA 60 «Sodebo» som er forlenget med 20 fot.

Det deltar også to raske katamaraner. «Allegra» har alt av komfort, men bygget i karbon og er på 78 fot. «Fujin» er en lynrask 53-foter. Båten seiles hardt, og kullseilte under RORC Caribbean 600 for to år siden.

Lett vind

De to siste årene har det vært mye vind i RORC Caribbean 600 med rekorder. Slik blir det ikke i år. Det er meldt lett vind i tre dager fremover. Det gjør at strategi og taktikk blir viktigere, noe som kan hjelpe det norske laget som har fått minimalt med trening om bord i «Ineffable».

RORC Caribbean 600 starter 24. februar kl 11.00 lokal tid. Regattaen holdes for 12. gang og teller 74 båter fra 37 nasjoner. Regattaen er 600 nm rundt 11 karibiske øyer.

KLAR: Børre Søraas-Sæther viser bilde av den 60-fots lange trimaranene han og tre andre nordmenn er mønstret på.
KLAR: Børre Søraas-Sæther viser bilde av den 60-fots lange trimaranene han og tre andre nordmenn er mønstret på.