Golden Globe Race

KRYSS: Det er lett motvind i Biscaya.
PLASSERING: Are Wiig ligger godt plassert fremme i feltet.

Nå blir det spennende for Are Wiig

Den norske Golden Globe Race deltageren holder seg i tet, men falt en plass.

Publisert Sist oppdatert
KLAR: Are Wiig vil for første gang møte konkurrentene på vannet. Vennskapsseilasen til Frankrike vil vise konkurrentenes styrker og svakheter.

Strategien til Are Wiig var å komme seg raskest mulig ut av Biscayabukta. Den strategien har han holdt, men ved å seile lengre nord enn de fleste, har han måtte seile lengre enn de heldigste som har fått fordelaktig vinddreining.

Spennende dag

Seilerne seiler moten høytrykksrygg med lite vind. De første har en sjanse på å smette under, og gå sørover langs kysten av Spania og Portugal. Men om to dager vil det komme vind fra nordøst, og fylle inn bakfra. Det gir en fordel for båtene bak i feltet, noe som kan føre til at feltet konsentrere seg.

Rusler 36 raskest

Uku Randmaa fra Estland har truffet best på rutevalget, men det er nok Mark Slats som ligger lengst nord, som både har seilt raskest og vil være først ut av Bicaya. Han ligger lengre nord, sammen med Jean-Luc Van Den Heed. Uku Randmaa har helt klart meldt seg på favorittlaget, og Are Wiig får en tøff kamp å henge på. Alle de fire båtene foran Wiig er Rusler 36. 

Vet ikke så mye selv

Golden Globe-deltagerne har ikke den informasjonen vi sitter på, og får værmeldingene kun på radio. De må selv tegne seg ett bilde av hva som skjer, og legge en strategi ut fra det. De har heller ikke nøyaktig posisjon, fordi GPS ikke er tillatt. 

 

Plassering 4. juli

1. Uku Randmaa seilt 302 nm, 24708 nm til mål

2. Mark Slats, seilt 306 nm + 8 nm

3. Philippe Peche, seilt 308 nm +14 nm

4. Jean-Luc Van Den Heede, seilt 299 nm + 16 nm

5. Are Wiig, seilt 282 nm + 25 nm

RASK: Mark Slats seiler en Rusler 36, og holder høyest fart i feltet.