Golden Globe Race

JAGER: Are Wiig må seile inn ett døgn for å komme på andreplass, men også de bak seiler fort.

Are Wiig jager andreplassen, og elsker livet.

Nordmannen ligger på tredjeplass, men seiler raskere enn Mark Slats på andre.

Publisert Sist oppdatert
SOLO: Are Wiig fotografert ved passering av Lanzarote. Da som 4. båt, som nå.

Are Wiig har kursen sydover, rett mot hans første lavtrykk i Sørishavet. Han er på 31 grader syd. Båtene skal videre sydover, og feltet vil etter hvert ligge på rundt 40 grader syd på vei østover. Veien rundt blir kortere, jo lengre syd de seiler, men arrangøren har satt en begrensning på 44 grader syd.

Syd, eller østover

Are Wiig har nå krysset kjølvannet til Mark Slats, og ligger 120 nm bak. Vinden vil i natt vri fra nordvest til sydvest. I skrivende stund seiler Are Wiig i 6,5 knop, mens Mark Slats på andre, holder en fart på seks knop. Are Wiig vil møte vinden fra syd før nederlenderen. Da vil han nok legge kursen på en mer østlig kurs som sine konkurrenter.

Jean-Luc Van Den Heede i tet seiler stadig raskest, og øker sin ledelse. Nå ligger han hele 645 døgn foran Wiig, eller omtrent fem dagers seiling. Philippe Peche, som brakk rorkulten for en uke siden, har satt kurs mot Cape Town. 

Problemfri seiling

Bortsett fra å havne i noen vindhull, så har det meste gått på skinner for Are Wiig. Slik er det ikke for hans konkurrenter. Mark Slats merker nå at han glemte å pakke hansker for jordomseilingen. Fiske seileren Tapio Lehtinen sliter med strømmen, og får ikke ladet slik han ønsker.

Arrangøren snakker med samtlige deltagere hver uke. Ut fra samtalene har de gitt en poengskala ut fra det bildet deltakerne beskriver. Are blir beskrevet som en person i sin egen verden. Totalt avslappet, og en man som gjør sine oppgaver hver dag. Han er uten beskymringer, og er fornøyd fyr som lever ut drømmen. Are ser frem til neste dag, og kan ikke vente på å oppleve Sørishavet. Are har det enkelt, og elsker livet.

Are Wiig får 96 prosent. Kun en av deltakerne får bedre, det er Jean Luc Van Den Hedde, som får 99 prosent. 

Plassering 17. august

1. Jean-Luc Van Den Heede,  seilt 6004 nm, 19590 nm til mål

2. Mark Slats + 521 nm

3. Are Wiig,  + 645 nm

4. Uku Randmaa + 673 nm 

5. Gregor McGukin  + 729 nm

6. Susie Goodal,   + 758 nm

7. Tapio Lehtinen + 858 nm

8. Igor Zaretskiy + 902 nm

 

USTABILT: Feltet seiler inn i ett område hvor været vil skifte hyppig. Lavtrykkene blir dype, og forholdene tøffe. Om fire dager passerer det uvær syd for feltet.