Podcast - Satser på ungdommen

Arendal Seilforening i full fart tilbake etter noen år i dvale. Carsten Hopstock og Lars Ola Almås er våre lørdagsgjester.

Publisert Sist oppdatert

Arendals Seilforening (ASF) er tildelt NM for optimistjoller 27.-29.mai. Her skal over 100 seilere fra hele Norge i alderen 10-15 år delta i ulike klasser, og for aldersgruppen 13-15 år skal Norgesmesteren kåres i farvannet utenfor Tromøya. Dette er et av de mest spektakulære stedene man kan seile i Norge med Torungen fyrene og åpent hav som ramme rundt seilasene. Her kan det blåse opp mot kuling og bølgene være over 2 meter når seilerne er ute alene i sin egen båt på 8 fot.

- ASF har i løpet av de siste årene bygget opp et av det største seilmiljøene i Norge for barn og unge og vi trekkes ofte frem i nasjonal sammenheng for hvordan vi har klart å skape et veldig godt miljø. Vi har utelukkende som mål å skape gode opplevelser for barn med mestring av havet og elementene i vår flotte skjærgård her i Arendal, sier den nye lederen Lars Ola Almås.

Dette har også gitt noen av Norges flinkeste seilere, med 2 medaljer i NM i 2021 og en topp 3 plassering i Norgescupen sammenlagt i 2021. Mye takket være denne positive utviklingen har vi fått æren av å arrangere NM i 2022. NM er også den 3. og siste regattahelgen i en kvalifiseringsserie hvor seilerne kan kvalifisere seg til VM, EM og Nordisk Mesterskap i seiling. Moss Seilforening arrangerte Norgescup 1 i helgen som var, hvor Arendalsseilereren Martinius Hopstock ble sammenlagtvinner. Helgen 14.-15. mai arrangerer Stavanger Seilforening Norgescup 2 hvor mange seilere fra Arendal og resten av landet skal delta.