Norsk Seilsportsliga 2016 – 1. plass

TIL TOPPS: SEILmagasinet har tro på at Arendals Seilforening vil gå til topps i Norsk Seilsportsliga anno 2016. Så får alle de 14 andre seilforeningene gjøre sitt for å gjøre tipset til skamme.

Sørlendingene tar kaka i år

Arendals Seilforening kjører et målbevisst løp for å vinne seilsportsligaen – og det tror SEILmagasinet at de klarer.

Arendals Seilforenings store seilere, Bjørn og Petter Mørland Pedersen, har fått i oppdrag selv å seile og ta ut foreningens lag til hver av seilsportsrundene. Det betyr at de to sannsynligvis selv vil utgjøre en del av laget i alle rundene. I tillegg vil det bli supplert med de beste unge seilerne i Arendal.

– Målet vårt er å stille med det beste laget vi har tilgjengelig til enhver tid, sier Petter Mørland Pedersen.

Allerede i april tok de to brødrene med seg et knippe unge seilere til Oslo, der de lånte to J/70-er og gjennomførte en treningssamling med coach. Petter Mørland Pedersen forteller at det er stor interesse for seilsportsligaen i Arendals Seilforening, og man håper dette vil gi økt lokalt engasjement. En gruppe på rundt 10 seilere er foreløpig med på prosjektet.

For noen uker siden hadde de en ny treningsleir i Oslo i J/70 der fire u22-seilere ble drillet.

– Oslo seilforening var så snille og lånte husrom, så vi fikk et maritimt preg på overnattingen og kort vei til sjøen. Treningssamlingen bestod av undervisning på land, fysisk økt om morgenene og seiling hele dagen. Alle stod på og det var ikke lett å ta ut en u22-seiler. Alle har talent og kan nå langt i kjølbåtseiling på sikt, forteller Petter Mørland Pedersen.

Nå er imidlertid laget til åpningsrunden i Oslo i mai klart. Foruten brødrene Mørland Pedersen selv, seiler Per Eilert Vierli og u22-seileren Martin Vevstad på Arendals Seilforenings lag.

Arendals Seilforening vant også kvalifiseringen i Ålesund i 2015.

Nr. 1: Arendals Seilforening

Det vil være umulig å tippe et lag som består av Bjørn og Petter Mørland Pedersen langt ned på listen i Norsk Seilsportsliga. Tvert imot – de hører definitiv til i toppen. At de to brødrene også har som mål alltid å stille med foreningens best tenkelige lag til hver av liga-rundene, gir ytterligere argumenter til å tippe laget i toppen.

Et annet moment er at foreningen ved å engasjere de to toppseilerne, også vil bruke dem til å løfte foreningens yngre garde ved å trene og matche dem innen sportsbåtseiling. Ifølge Petter Mørland Pedersen har han en strategi på gi de unge seilerne en føling med og et innblikk i moderne kjølbåtseiling, som han mener representerer fremtiden for seilere som vil ha seiling som hobby som unge voksne.

Bjørn Mørland Pedersen har igjennom en årrekke vært en av krumtappene bak den enorme suksessen Express-klassen har hatt, og han har vært ukentlig coach for alle deltagerne i Oslo Seilforenings tirsdagsseilere – inklusive kong Harald – så disse to seilerbrødrene har åpenbart egenskaper og evner til å inspirere og trekke seilere med seg.

Dette vil Arendals Seilforening nå nyte godt av, og vi tror det vil bringe seilforeningen til topps i Norsk Seilsportsliga 2016. Vi tror også at den innsatsen som nå legges ned, vil få vidtrekkende betydning for seilerne som er involvert og foreningen i sin alminnelighet.

Det blir spennende å følge utviklingen!

[Artikkelen fortsetter under bildet]

ARENDAL: Bjørn og Petter Mørland Pedersen (til høyre) vil evne å trekke unge seilere med seg til topps i seilsportsligaen.

1. divisjon i Seilsportsligaen 2016

 1. Arendals Seilforening
 2. Kongelig Norsk Seilforening
 3. Fredrikstad Seilforening
 4. Tønsberg Seilforening
 5. Åsgårdstrand Seilforening
 6. Ran Seilforening
 7. Brevik Seilforening
 8. Soon Seilforening
 9. Trondhjems Seilforening
 10. Nesodden Seilforening
 11. Larvik Seilforening
 12. Stavanger Seilforening
 13. Stord Seilforening
 14. Ålesunds Seilforening
 15. Florø Seilforening