grillingspinseleirarendal
lagbildepinseleirarendal
opti1pinseleirarendal
opti2pinseleirarendal
opti4pinseleirarendal
samlingpinseleirarendal

Arendals Seilforenings pinseleir - en kjempesuksess!

Arendals Seilforening arrangerte nok en gang Pinseleir for barn og unge. Også i år var Hove arena for leiren, som samlet 40 seilere fra Oslo i øst til Kristiansand i vest.

Publisert Sist oppdatert

Med strålende sol og gode vindforhold for både regattaseilere, viderekommende og nybegynnere, fikk deltagerne godt utbytte av tre dager med trening.

Området i Hovekilen er som skapt for seiling. Seilforeningen har arrangert trening og konkurranse på Hove siden midten av 70 tallet. Første Norgesmesterskap i Laser ble arrangert her i 1978 sier ansvarlig for Pinseleiren, John Arnold Hopstock. Han legger til at de gode seilforholdene også bekreftes av tilbakemeldingene som er mottatt etter årets arrangement.

Gode og erfarne trenere er spesielt viktig for regattaseilerne. I år var vi heldig og fikk med Eivind Melleby og Christoffer Hopstock sier treneransvarlig, Carsten Hopstock. Eivind har fjerdeplass i OL, deltagelse i Volvo Ocean Race og flere medaljer i VM på merittlisten. Christoffer har lang erfaring fra Optimist og har to individuelle gull fra NM. Eivind var trener for laserseilerne mens Christoffer trente optimistseilerne på regattanivå. Det er også viktig å få med at vi også får veldig gode tilbakemeldinger på de som trener nybegynnere og viderekommende.

Leder av Jollegruppa i Arendals Seilforening, Johan Nyland, er også godt fornøyd med arrangementet. Han nevner at det i år er større interesse for jolleseiling enn på lenge. På nybegynnerkurset i Optimist som startet på Hove tidligere i år, deltok 20 unge seilere. Dette lover bra for videre rekruttering og utvikling av jollemiljøet i Arendals Seilforening.

 

Av Kim Jarno-Kristiansen