KNUKKET KODEN: Beate Cathrin Haugen har tatt initiativet til et nytt tilbud for kvinner i Asker Seilforeing.

Jenter setter kursen i Asker

Beate Cathrin Haugen fylte klubbhuset i Asker med kvinner som vil bli bedre til å seile.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er overrasket over hvor god respons vi har fått på initiativet. Vi har skapt et tilbud for kvinner på alle nivåer, og har truffet bra, mener Beate Cathrin Haugen. Hun står bak Askers Seilforenings nye treningstilbud for kvinner, et tilbud som lokket flere enn 50 til foreningens klubbhus.

Beate Cathrin Haugen. Har bakgrunn fra alpint, og har kommet seg inn i miljøet i Asker etter å ha kommet med som mannskap på en stor båt.

Tar kontrollen

– Mange kvinner har hatt mye tid i seilbåt, men har blitt stående klar med fenderen, og ventet på beskjed, de har ikke tatt kontrollen. Det skal vi gjøre noe med, sier Haugen. Hun mener at mange kvinner er for beskjedene og har ikke tatt posisjonene om bord som de kan løse.

Det vil foreningen gjøre noe med. Nå blir det trening to ganger i uken, fra midten av mai til ut september, trening fordelt på tre nivåer. De ferske, de som kan litt, og de erfarende. I tillegg til treningene er de også velkommende til å seile onsdagsregattaer.

Billig seiling

For å bli med på seilingen må kvinnene betale kursavgift, samt et tilgang for å få låne båter. For å bli skipper på en av foreningens båter, må de ta rormannsbevis, noe som kan gjøres fortløpende. Foreningen disponerer Andunger, Sonar, Express og snart også J/70. For alt koster det kun 3000 kroner for en hel sesong.

– Undersøkelser viser at kvinner ikke vil investere penger eller tid på båt, sier Silje Brathagen With. With står bak Facebook-siden «Hun seiler», og er i kategorien ekspert.

– Et slikt tilbud er er perfekt for kvinner som vil bare seile, og ikke mekke, mener hun.

Rask kartlegging

Deltagerne på informasjonsmøte ble spurt ulike spørsmål for å kartlegge kvinnenes nivå og ambisjoner. De kunne svare med mobiltelefonen, og svarene ble publisert direkte på storskjerm. Nesten halvparten av deltagerne hadde egen båt. Flertallet har også ambisjoner om å seile regatta. Seilerne var også godt fordelt på de tre ulike nivåene. Flertallet har en hvis erfaring allerede.

Det var også en stor spredning i alder, fra 20 til over 60. Den største aldersgruppen er kvinner mellom 40 og 50 år.

FULLT HUS: Over 50 kvinner var på informasjonsmøte om det nye treningstilbudet i Asker.

.