TETT: Det er god oppslutning om mesterskapet på Lysakerfjorden.

Anette Melsom Myhre leder et stort Dame NM

22 lag seiler J/70 på Lysakerfjorden denne helgen. KNS har lokket til seg svært sterke lag.

Publisert Sist oppdatert

Norgesmesterskapet denne helgen viser at dameseiling er i vinden, og at J/70-klassen er en bra plattform for et slikt mesterskap. Det deltar nær hundre damer fra 21 seilforeninger i landet.

Godt eksempel

Asker Seilforening er et godt eksempel på hvordan foreningene nå jobber. Hele 22 av deltagerne i NM er fra Asker, hvor av fire lag er rene Asker-lag.

– Asker Seilforenings nye jenteprosjekt «Jenter Setter Kursen» stiller med de fleste av Asker-damene som seiler NM.

For de fleste av jentene i prosjektet så er det første gangs deltagelse i regatta. Flere av jentene startet å seile i år, andre er mer erfarne. Jentene har fått et par uker å trene i foreningens nye J70 båter. Jentene stiller for å høste erfaring og målet er å fullføre med en god opplevelse. Vi er veldig imponert over progresjonen jentene har vist, forteller Calle Andersen, leder i Asker Seilforening.

LEDER: Anette Melsom Myhre leder NM etter første dag.

Kjente navn

Etter lørdagens seilaser er det tre lag som stort sett har kommet først i mål i de gruppene som er blitt seilt. Alle lag har nå seilt fire seilaser, og det er Anette Melsom Myhre som topper listen med bare fem poeng. Hun har med seg Tine Simensen Oldereid, Mari Sveen og Maren Magda Book.

Resultatlisten avdekker en rekke kjente seilnavn, og mange som nå har returnert til regattabanen.

Resultater

1 - Anette Melsom Myhre (KNS), Tine Simensen Oldereid (KNS), Mari Sveen (Soon Seilforening), Maren Magda Book (Åsgårdstrand seilforening)

2 - Team Lodka: Siri B. Kamfjord (Tønsberg Seilforening), Silje With (Asker Seilforening), Anna Gregersson (Oslofjorden Seilklubb), Janina Bøhmer (KNS)

3 - Gode Vibber 1: Helene Gjerde (KNS), Marie Lothce (KNS), Jorun Eline Rennan (KNS), Elle Christine Ramstad (Frognerkilen Båtforening av 1860)

Se full resultatliste her

.