ASKØY SEILFORENING

MELGES 24: Melges-miljøet er på hugget.
MELGES 24: Melges-miljøet er på hugget.

Håper på flere unge seilere i Melges 24-klassen

Melges 24-miljøet satser på rekruttering og frir til ungdommer med en regattaklar båt i Javacup.

Publisert Sist oppdatert

Vi har et aktivt Melges 24-miljø i Askøy Seilforening, og på årets program står både treningsleir, cup og NM.

Speedcamp

Vi er snart i gang med en ny sesong med mye spennende for seilerne i Melges 24-klassen. I fjor startet vi med Speedcamp på seilsportsenteret med trenere i ypperste klasse, og vi kjører samme opplegg i år. Årets Speedcamp avholdes 7. og 8. april med to trenere med høyt internasjonalt nivå; Maurice O’ Connell og Nigel Young. Påmeldingene strømmer inn fra Kristiansand til Bergen og til med fra Sverige.

Tanken bak Speedcampen er å ha systematisk trening for å løfte det tekniske nivået i klassen. Arrangøren har et helhetlig program på plass, med trener, teori og praktisk seiling som blir filmet og gjennomgått. Seilerne bor på seilsportsenteret og spiser alle sine måltider der.

Javacup

Etter dette starter Javacup 2018 med Akt 1 i Askøy Race Weekend 5.–6. mai. De som er med på treningsleiren har muligheten til å sette igjen båtene mellom arrangementene. Vi satser her på 15 båter og en økning fra tidligere år. Denne regattaen er sesongstart for Melges 24 i Norge, og er et viktig ledd i stigen opp mot NM i Kristiansand i juni, som også er nordisk mesterskap.

Askøy Seilforening skal arrangere NM i Melges 24 på Hauglandsosen neste år, i september 2019. I september i år skal klubben avslutte Javacup 2018 med en regatta som i realiteten er et prøve-NM for seilforeningen. Datoen for denne seilasen er 22.–23. september.

Askøy Seilforening vil brukte dette mesterskapet til å teste mannskap og planer for neste års mesterskap. I løpet av denne regattaen vil man også foreta premieutdeling for Javacup 2018.

U30-lag i Javacup

Javacup tar i et tak for rekruttering innen seiling, og stiller en regattaklar Melges 24 til disposisjon for et eller flere lag der seilerne er under 30 år. Takket være rause støttespillere har dette i år blitt en realitet.

De som er interessert eller har spørsmål kan kontakte Jens Altern Wathne på e-post nor649@gmail.com.

U30-prosjektet vil få dekket kostnader til transport av båt, påmeldinger og medlemskap i klassen. Dette er en kjempemulighet for unge seilere til å seile entype i Melges 24-klassen. Hiv dere på ungdommer!