REDDET: De to om bord i den 32-fots lange regattabåten ble reddet av en RIB fra et marinefartøy.

Mistet kjølen på splitter ny båt

«Nexba» gikk rundt utenfor Sydney i grov sjø. De to om bord ble plukket opp først etter 15 timer.

Publisert Sist oppdatert

«Nexba» var første båt av typen Farr X2, en ny utfordrer til Sunfast og JPK. Båten ble sjøsatt i mai og var tenkt brukt i Sydney Hobart Race. Farr X2 er en båt utviklet for å møte den store interessen for shorthandedseiling. Linjene minner om Dehler 30 OD, men denne er litt større.

KJØL: Bilder ab Farr X2
TEST: Farr x2 under de første prøveseilasene i Sydney.

Ble reddet

Ulykken skjedde kl 01.00 nat til lørdag, 15 nm utenfor Wollongong. 12 timer senere ble båten meldt savnet, og alarmen gikk hos den australske redningstjenesten. Et australsk marinefartøy ble sendt ut for å søke i et angitt område. Det var et handelsskip som oppdaget de to seilerne som klamret seg til bunnen av båten som fremdeles fløt i to meters bølger og vind på 14 m/s. Det skal ha vært vind opp mot 20 m/s den natten.

Seilerne ble plukket opp av en RIB fra marinefartøyet etter 15 timer. Noen timer senere var de trygt hjemme. Båten ble senere funnet skylt opp på en strand, i følge 7News i Australia.

Seriøs feil

Farr X2 har en typisk kjøl for en slik type båter. Det er ikke første gang en båt mister kjølen, men det har gjerne vært båter med vippekjøl, eller eldre regattabåter som har vært på grunn.

Er det noen som har lang erfaring med ekstreme kjøler på regattabåter så er det Farr.