Bildespesial

ROLEX FASTNET RACE.
ROLEX FASTNET RACE.
EM 29ER TØNSBERG.
EM 29ER TØNSBERG.
FÆRDER'N 2016.
FÆRDER'N 2016.
SEILAS I DESEMBER.
SEILAS I DESEMBER.
NATURENS KUNSTVERK.
NATURENS KUNSTVERK.
BARE VINDEN VET.
BARE VINDEN VET.
I DÅRLIG VÆR.
I DÅRLIG VÆR.
OLJEBLANK STILLHET.
OLJEBLANK STILLHET.

Seilsport-fotografenes beste bilder

Fire fotografer har plukket ut to bilder hver. Til hvert av bildene er det knyttet en liten historie. Se bildene Trond R. Teigen, Trond J. Hansen, Axel Nissen-Lie og Morten Jensen har plukket frem.

Publisert Sist oppdatert

Rolex Fastnet Race

av Trond R. Teigen

Jeg har drevet med ekstremsport i noen år og hadde vel egentlig en teori, om at det å dra på «seiltur» ville bli ganske tamt i forhold til det å kaste seg utfor klippene i Kjerag. Det viste seg å være helt feil. Jeg kom i kontakt med Thomas Nilsson og Wolfpack Racing Team høsten 2014, og nærmest ramlet inn i en helt ny verden jeg aldri hadde hatt noe forhold til, og ble med på rekordseilas over Skagerrak med VO 70-en «Camper». Året etter ble teorien min igjen motbevist, da vi seilte Fastnet Race, bildet er datert 19. august 2015 og ble tatt i de siste timene av regattaen, vi snittet godt over 20 knop, og hadde tidvis 1000–2500 liter vann fossende over dekk! Slikt blir det bra bilder av. Her er det Morten Christensen (t.v) og Andreas Axelsson som får seg en dusj.

 

Færder'n 2016

av Trond R. Teigen

Kanskje ikke like vått og rått, men Færderseilasen 2016 ble på mange måter en like minneverdig opplevelse som Fastnet Race. Mange kaller det «Årets vakreste eventyr» og det kan jeg skrive under på at det er! Gjennom de siste to årene med seilfoto, har jeg fått muligheten til å møte utrolig mange nye flotte mennesker, og da Magnus Hedemark inviterte til Færder’n med X-41, måtte jeg selvfølgelig takke ja! Og for en vanvittig flott opplevelse det ble! Høyde­punktene ble nye bekjentskaper, trafikkork i Drøbaksundet, en fantastisk runding av Færder fyr, og mange flotte bildemuligheter. Dette er tatt like etter runding, og for et skue det var. Uten tvil et av mine favorittbilder!

 

EM 29er Tønsberg

av Axel Nissen-Lie

88 båter deltok under EM i 29er i Tønsberg i starten av juli. Klassen er i vekst, også i Norge hvor det rekrutteres fra Optimist og RS Feva. Det deltar både jente-, guttelag og mikslag i samme felt. 29er en juniorutgave av 49eren som brukes i OL.

 

Seilas i desember

av Axel Nissen-Lie

Lavtrykk og mild vind fra sydvest ødela skiføret på Østlandet, men var til glede for brettseilerne. Med bedre drakter er windsurfing blitt en helårssport. Bildet er tatt i 6. desember 2015 kl 14.42, ikke lenge før sola går bak horisonten. August Nissen-Lie på 112 liter RRD slalombrett med 8,5 kvadratmeter seil.

 

Naturens kunstverk

av Trond J. Hansen

Mange ganger har vi seilt forbi der ute, på yttersiden av Vågsøy og videre rundt Stad. Men denne dagen er vi glad for at vi er på land. Dagen før var det full storm ved Kråkenes fyr. Da har man ingen ting på havet å gjøre. Allerede før dagslyset har kommet oppsøker vi den berømte Kannesteinen. Denne steinen som naturen har brukt tusenvis av år på å forme. Og som naturen fortsetter med å forme. Det er et kunstverk som aldri blir ferdig. Som heller aldri er helt likt to dager på rad. Med kulisser som er i ustanselig forundring. Man kan bli bergtatt av mindre. Og på den andre siden blinker Hendenes fyr, til deg – og til alle sjøfarende.

 

Bare vinden vet

av Trond J. Hansen

Selv etter å ha seilt i mange år er det like fascinerende. De kreftene som driver en seilbåt fremover. At naturen selv puster ut og gir deg fart, suger deg fremover eller gir deg et dytt i hekken. Bringer deg fra ett sted til et annet – eller bare rundt omkring. Vinden kan aldri temmes av mennesker, men det er fascinerende hvordan vi kan utnytte den. Hvordan seilere kan lese vinden og utnytte den til sin fordel. Slik kystens folk har gjort det i generasjoner. Slik vikingene gjorde når de krysset Nordsjøen, slik dagens dyktige seilere gjør det når de deltar i regatta. Som her i Seilmakeren Doublehanded.

 

I dårlig vær

av Morten Jensen

Det må ikke være sol fra skyfri himmel for at det skal være grunn til å ta frem kameraet på sjøen. I alle fall var det en oppdagelse etter å ha gjestet Nesodden og Asker Seilforenings felles onsdagsregatta en høstmørk, grå og regntung kveld utenfor Steilene i Oslofjorden. Innstilt på høy ISO-verdi og rask lukkertid ble fotofangsten fascinerende fin i et lys og i en atmosfære man vanligvis ikke vurderer å ta bilder i. Innsatsen til seilerne var det ikke noe å si på, og myten om at det ikke finnes dårlig vær, muligens kun dårlige klær, lever i beste velgående.

 

Oljeblank stillhet

av Morten Jensen

Dette var en dag det helst skulle blåse. To båter skulle seiles mot hverandre og sammenlignes, men slik ville ikke naturen at det skulle bli. Dagen gikk uten et vindpust, og etter timers venting ga vi opp. Motoren ble startet, og sjøen inntatt med seilene beslått på bommen. Sjøen lå oljeblank, og nærmest med en ydmyk respekt hastet ikke skipperen avsted for å komme hjem, men lot i stedet gasshendelen så vidt passer fristilling, slik at Grinden kunne smyge seg ut i stillhet. Det var rett og slett ganske betagende vakkert og stemningsfullt!

ROLEX FASTNET RACE.
ROLEX FASTNET RACE.
FÆRDER'N 2016.
FÆRDER'N 2016.
EM 29ER TØNSBERG.
EM 29ER TØNSBERG.
SEILAS I DESEMBER.
SEILAS I DESEMBER.
NATURENS KUNSTVERK.
NATURENS KUNSTVERK.
BARE VINDEN VET.
BARE VINDEN VET.
I DÅRLIG VÆR.
I DÅRLIG VÆR.
OLJEBLANK STILLHET.
OLJEBLANK STILLHET.