Skagen Race 2024

VIND: Skagen Race startet snilt, men ble tøffere enn ventet for mange.

Grov sjø og påfriskende vind

Flere har gitt seg på grunn av havarier og sjøsyke

Publisert Sist oppdatert

Seilmagasinets Axel Nissen-Lie er en av dem som har måttet søke havn i Smøgen etter rigghavari tidlig i dag morges. Toppvantet på styrbord side skrudde seg ut, og selv om skaden er liten og lett å fikse, krever det klatring i mastetoppen. Det innbød ikke forholdedne i Skagerrak seg til i natt og «Xoco», Nissen-Lies X-362 Sport ligger nå vel fortøyd i Smøgen sammen med felere andre som har brutt seilasen, blant annet på grunn av sjøsyke.

Foreløpig har 13 båter brutt. 

AIS: De første båtene nærmer seg Skagen.

Blåser opp

Det blåser nå friskt på veien til Skagen, cirka 10 m/sek som skal friske, og sjøen er grov. Vinden har dreid til sørvest. Etter å ha ligget fra sydøst i natt. 

Først i mål

Først i mål kom ikke overrraskende 76 foteren «Endepearl» Kenneth Bjørklund fra Holmestrand. Båten som ikke fikk den beste starten brukte 19 timer og 25 minutter på regattaen, og 24:16:23 på korrigert tid. 

Den ligger sør-øst for Skagens Rev og er ventet til mål i løpet av den neste timen. Godt fremme i feltet er også «Carisma III», en Bavaria 46 som startet ellerde kl 1000 i går, i tur/glede klassen. Den seiles av Øyvind Bjørnås, KNS. Av shorthandedbåtene som startet 1410 ligger «Born to Run», ex XP44 med Valborg og Pål Stiansen.