HARD KONKURRANSE: Konkurransen om shorthanded-poengene har vært hard i år, men ved sesongens slutt viste det seg at Bærum-seilerne har vært best som lag i året som er gått.
HARD KONKURRANSE: Konkurransen om shorthanded-poengene har vært hard i år, men ved sesongens slutt viste det seg at Bærum-seilerne har vært best som lag i året som er gått.

Bærum Seilforening ble best i år

Bærum Seilforening ble den beste shorthanded-foreningen i 2021. De detroniserte naboforeningen i vest som var best i fjor.

Publisert

Bærum Seilforening er som lag best i shorthanded-seiling i Norge. De topper den løpende shorthanded-rankingen for foreninger, og de er best også når årets resultater sees isolert. Det betyr solid fremgang fra 2020, da foreningen kom på 5. plass. Asker Seilforening var best i 2020, men måtte i år tåle å se seg grundig slått av Bærum-seilerne.

Det er relativt store endringer fra fjorårets til årets liste. Bergens og Ran Seilforening, som i 2020 bare var nummer 12 og 13, kom i år på 3. og 4. plass. Det er imponerende og solid innsats, for det er et faktum at seilerne i vest har betydelig færre rankingpoeng å seile om enn seilerne i øst.

Tønsberg med fullt lag

Også femteplassen på årets liste representeres ved en forening med solid fremgang. I 2020 klarte ikke Tønsberg Seilforening å mønstre de seks shorthanded-seilerne en forening må ha for å kunne danne et lag på rankingen. I år havnet forening altså på 5. plass – ikke minst takket være årets shorthanded-seiler, Tim Sandberg, som dro en del av poenglasset.

Hurum har tilsvarende to store poengslukere i Yngve og Asbjørn Lønmo, som definitivt har en del av æren for at Hurum Seilforening kom på 6. plass på årets liste. I fjor var foreningen nummer syv.

Moss Seilforening ble nummer to i fjor – i år kom de på 7. plass. En dump ned ble det også for seilerne fra Nesodden, som kom på 4. plass i fjor, men måtte ta til takke med en 8. plass i år. Soon Seilforening karet seg fra 11. og inn på top ti-listen med 9. plass i år, mens Frognerkilen, som manglet én seiler på å få dannet lag i fjor, hadde nok seilere med poeng i år og havnet på 10. plass.

Flere seilforeninger var med i år

Komet-laget som i fjor inntok 3. plassen, den nye seilforeningen Oslofjorden Seilklubb, klarte ikke å følge opp det flotte resultatet i år. De maktet ikke å få nok seilere med på shorthanded-seiling i år at foreningen fikk dannet et lag. .

Bemerkelsesverdig er det at Norges desidert største seilforening, KNS, ikke er bedre enn nummer 13 i år. I fjor var foreningen 6. best.

27 seilforeninger hadde seks seilere eller flere som scoret rankingpoeng i år. Det er en pen økning fra i fjor da listen talte 23 seilforeninger.

I 2020 var syv damer representert på lagene. I år har tallet økt til 11.

Se hele listen «Årets shorthanded-forening 2021».