Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss
BARN: Jon Petter og Karen Marie, seilas fra Portugal til Gran Canaria i desember 2017.
BARN: Jon Petter og Karen Marie, seilas fra Portugal til Gran Canaria i desember 2017.

Over verdenshav med barn

Langseilas med smårollinger krever kunnskap og kreativitet. Ingrid og Jon Petter Li Slungaard Myklebust er på jordomseiling med Bavaria 50 «Vilja» og lille Karen Marie på fem år. Her deler de sine råd og erfaringer til drømmere og realister.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen skrives til havs, ja faktisk, midt ute på Det indiske hav! – når trekløveret på den norske seilbåten «Vilja» er på vei til Madagaskar. Over 27 000 nautiske mil er tilbakelagt i løpet av vel to år, to tredjedeler av distansen for «Vilja»s jordomseiling.

Artikkelen er ført i pennen av Ingrid (46) fra Trøndelag. Ved fylte 40 år hadde hun ennå ikke loggført en eneste nautisk mil i seilt distanse. Med seg i skrivingen – og ikke minst i seilingen og erfaringsbyggingen – har hun Jon Petter (53) fra Lofoten. Jon Petter er vokst opp med båt- og kystkultur. Tredje blad i trekløveret er vesle Karen Marie (5). Hun kan vel hevdes å være denne artikkelens hovedperson – og på mange vis «Vilja»s mest sentrale mannskapsmedlem. Karen Marie har bodd om bord på «Vilja» siden hun var 8 måneder gammel, så om en måles i andel netter av livet i «båt på vann» versus «hus på land» så er hun familiens suverene éner.

Hva er langdistanseseiling

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her