Videoblogg fra Shetlandsseilas

I sommer var 11-åringene Olav Strand Idås og Henrich de Vibe Nissen-Lie med på Nordsjøkryssing til Shetland og Fair Isle. Følg seilasen på videoblogg.

Publisert Sist oppdatert

Mannskapet på fem leide båt gjennom Boatflex. I Hundvåg i Stavanger ventet en nesten ny Jeanneau Sun Odyssey 439 – Kristina av Vervik - på mannskapet på fem: Trond Idås, Jonathan Skaare, Ole Henrik Nissen-Lie og de to guttene på 11 år.

Skipper Ole Henrik Nissen-Lie har krysset Nordsjøen under seil flere titalls ganger, men for resten av mannskapet var det første kryssing. Distansen fra Stavanger til Lerwick er ca 210 nautiske mil. Vi kastet loss lørdag kveld med kurs litt nord for vest (290 grader) i lett østlig vind som økte på utover natten.

Underveis opplevde mannskapet skiftende vind, men stort sett fine forhold, med glimt av sol. Overfarten var uten dramatikk, men omtrent midt uti Nordsjøen ble Kristina oppkalt på VHF av et kypriotisk registrert vaktskip, som beordret Kristina til å skifte kurs en halvtimes tid for å seile klar av område med pågående seismiske undersøkelser.

Mannskapet ankom Lerwick på Shetland mandag morgen etter 36 timers seilas, og fikk god bryggeplass innerst i havna etter anvisning på VHF fra Lerwicks havnekontor.

I land ventet fish & chips og forfriskninger, og en biltur til Sumburgh Head, der det har bodd mennesker siden steinalderen. Mer om dette følger i en senere rapport, foreløpig har 11-åringene publisert tre videoer fra seilasen over til Shetland. Se de to første videobloggene på Barnasbåtliv på Youtube.

Med kurs for Shetland