INTERESSE: Peter Michael Aarbakke Heitmann opplever stor interesse for Jeanneau Sun Odyssey 380.

– Kjøpere vil ned i størrelse

Peter Michael Aarbakke Heitmann opplever interesse for mindre seilbåter.

Publisert Sist oppdatert

– Mange av våre kunder har fått voksne barn, og har ikke lengre behov for en stor båt. Vi opplever at de nå ønsker seg ned i størrelse, og ser etter en båt med to lugarer, forteller Peter Michael Aarbakke Heitmann under Båter i Sjøen. For 20 år siden var de store markedet båter mellom 30 og 40 fot. I de senere år har gjennomsnittstørrelsen vokst. I følge Heitmann så er denne trenden snudd. 

Sun Odyssey 380

Den norske Jeanneau-leverandører stiller bare ut en modell fra den franske produsenten, og det er Sun Odyssey 380. Den utstilte båten har bare to lugarer, og den treffer markedet godt. 

– Her får du en båt med to store lugarer, et stort bad med adskilt bad, og ikke minst rikelig med stueplass, forteller selgeren. 

WC og dusj bak egen dør.
Bysse
Salong Sun Odyssey 380
Forpigg
Akterlugar.

Bedre enn fryktet

For båtleverandører som opplevde 90-tallet, så er det fremdeles klondike. 

– Det er langt fra hvordan markedet var i 2007, men vi opplever høy kjøpsinteresse. Markedet er ikke borte, opplever Heitmann. 380 er nå den mest etterspurte modellen, med 410 på en andreplass og 440 som nummer tre.

Sun Odyssey 380 koster fra 2,7 millioner kroner inkludert moms. Det er levert i Frankrike, og i tillegg må du betale for bunnstoff, sjøsetting og rigging. Båten utstilt på messa er godt utstyrt og koster 3,9 millioner kroner.