RIGGING: Nå gjøres det klart for båtutstilling på Aker brygge.

Godbitene på Båter i Sjøen

Utstillingen på Aker Brygge er overlesset av motorbåter, men du finner noen snasene båter med mast.

Publisert Sist oppdatert
NY: Najad 451 CC med premiere på Orust forrige helg.

Båter i Sjøen er for oss seilere ikke det den en gang var, men du finner våre største aktører langs bryggene. Etter hva vi kunne telle så blir det over 20 seilbåter utstilt, og noen er helt nye. Av disse er hele fem katamaraner.

Ny giv

Utstillingens ferskeste nyhet er Najad 451 CC. Den viser det anerkjente verftets nye satsning, en båt som er bygget i Najads tidligere fabrikk på Orust, en fabrikk som eieren av Najad har kjøpt tilbake. Najad 451 CC er en utvikling av Najad 440, og båten på utstillingen er kjøpt av en norsk kunde som ikke har spart på utstyr. Båten har en sort karbonmast. Najad stiller også ut flaggskipet 570.

SPENNENDE: Italia 9.98 skulle vært vist i fjor, men kom i år.

Italiensk temperament

Italia Yachts har vunnet det som er på den internasjonale regattabanen de senere årene, og nå er disse båtene representert i Norge. På messa finner du Italia 9.98, verftets minste modell. Båten som vises frem er en cruising-versjon, men viste seg rask nok til å vinne Færderseilasen i juni.

LES: Slik vinner proffene

Årets modell

Dufour 37 hadde verdenspremiere i Cannes i fjor, og er ny i Norge. Dette er egentlig en 34-foter, men stor nok til å kalles 37-fot. Båten viser hvilken vei utviklingen går. Båter i denne størrelsen er de mest populære, og for 15 år siden ville det blitt en bestselger. I dag vil en stor del av kjøperne heller velge en bruktbåt. Dufour stiller også ut en 47-foter. 

Les test av Dufour 470 her

De aller største

Messas største seilbåt er Lagoon 55, og den får selskap av Lagoon 42. Excess 11 er Beneteaus andre katamaran-merke, en litt mer sporty utgave. Med bare 38 fot, så blir heller ikke størrelsen skremmende. Fountaine Pajot viser også to modeller. En på 51 fot og en på 45 fot.

Les test av Fountain Pajot 51 her

De påkostete

Arcona lykkes godt i Norge, og viser frem to modeller, Arcona 435 MKII og 415. Den siste med elektrisk motor. Nyheten Arcona 50 valgte Nederland og England. Hallberg-Rassy er også på plass, og viser sin minste modell. X-Yachts viser også en båt, X4.3 en modell som var ny i fjor.

Rakk det ikke

Bavaria står påmeldt med nyheten C46. Den rakk ikke Båter i Sjøen, men kommer til Cannes i september. På messen finner du tre seilbåter fra Bavaria, tre fra Beneteau, en fra Hanse og to fra Dufour.

PÅ PLASS: Albin Cirrus «Dus» har funnet sin plass på Aker Brygge, og blir SEILmagasinets redaksjonslokale de neste dagene.

Prosjekter

På utstillingen finner du også båter som har vært på vannet noen år. Farco viser frem en Oceanis 54 med elektrisk motor, og kan oppsummere flere års erfaring med løsningen.

SEILmagasinet viser også frem en seilbåt for første gang. Det er kollega Bror Sonnes sin Albin Cirrus, en 26-foter han kjøpte i vinter for 19 000 kroner. Båten er blitt et prosjekt, og viser at båtlivet ikke trenger å koste all verden.

 

Båter i Sjøen starter torsdag og varer til og med søndag.