Sniktitt på nye Dufour 32

Nå kommer det nye spennende mindre modeller fra de store verftene. 32-foteren fra Dufour skal friste unge seilere.

Publisert

Dufour 32 er bygget på samme skrog som tidligere 310, men bygget enklere og lettere. Nyheten har interessante løsninger og ideer. Båten har fått mer seil, og lettet for 400 kilo. I stede for to ror har den nå bare ett dypt, en løsning som skal fungere bra. To ratt er erstattet med rorkult. Badeplattformen er oppblåsbar.

Høyere kostnader

110 000 Euro starter båten på, og det er uten moms. Det blir nesten 1,5 millioner kroner med moms. Den utstilte båten koster 150 000 med performanscepakkke og diverse ekstrautstyr. Økte råvarepriser har gitt en prisøkning i markedet, og mange produsenter har satt opp prisen mellom 5 til 8 prosent.

Plassmessig er 32-foteren på størrelse med en 34-foter under dekk, og cockpiten er enorm. Rorkult frigjør mye plass.

PLATTFORM: På hekken henger det en oppblåsbar plattform.
STABIL: Badeplafformen ligger stabilt på vannet bak hekken.

Kule løsninger

Badeplattformen er bygget som et oppbløsbar padlebrett. Det ligger ganske stabilt på vannet, festet til båten, som gjør det mulig å bruke plattformen som et mellomsteg mellom cockpit og brygge. Med Badeplattformen oppe, så lukker ned cockpiten som gir en økt trygghetsfølelse.

Systemet for å skjøte storseilet er også interessant. Den har et skjøte punkt festet i hyttedekk, som justeres med vinsj, men kan også justeres fra cockpiten med et avtagbart taljesystem.

INNREDNING: Salongen er stor, lys og luftig. Båten har dobbeldør frem til forpiggen.
STORT: Bade er imponerende. Bak wc er det plass til å henge våttøy.
EIERLUGAR: Forpiggen er funksjonell, men marginal.

Fornuftig innredning

32-foteren har et skrog med mye volum. Båten har en innredning sammenlignbart med en 34-foter. Det er plass til små skap i forpiggen. Salongen er enorm, med benkene plassert helt ut til skrogsiden. Byssa er også grei. Kjøleboksen er imponerende, men det er en begrensning med stuverom for andre matvarer.

Både bad og akterlugar er i toppklasse for størrelsen.