KULDESJOKK: Når du faller ut i kaldt vann, reagerer kroppen med kuldesjokk. Da er det viktig å beholde roen og få kontroll over pusten.

Seks omkom i februar

Siste oppdaterte drukningsstatistikk fra Redningsselskapet viser at seks personer omkom i drukningsulykker i februar. Så langt i 2022 har 11 personer druknet, noe som er tre flere enn på samme tid i fjor, ifølge en pressemelding.

Av de 11 som har druknet så langt i år var ti menn og én kvinne. Alle var over 20 år, og mer enn halvparten var 60 år eller eldre, viser Redningsselskapets tall.

Fem av de som har druknet så langt i år omkom i forbindelse med bruk av fritidsbåt, mens tre druknet fra yrkesfartøy. I tillegg har tre drukningsulykker skjedd etter fall fra land. Så langt i år har det ikke vært drukningsdødsfall etter fall gjennom isen.

I januar og februar har det vært drukningsulykker i fem av landets fylker. Nordland har hatt fire drukningsulykker, mens tre personer har druknet i Agder. To personer har druknet i Troms og Finnmark og i Vestland. Trøndelag har hatt én drukningsulykk