TØFF: Også årets Færderseilas ble for krevende for mange. I Drøbaksund ble det trangt mellom båtene.
TØFF: Også årets Færderseilas ble for krevende for mange. I Drøbaksund ble det trangt mellom båtene.

Dramatisk og kostbar Færderseilas

Mann over bord, kollisjoner og ødelagte seil. Færderseilasen får en høy prislapp, men det gikk heldigvis bra med seilerne.

Publisert

Bilder og historier på Facebook viser at ikke alt gikk etter boka under Færderseilasen. Flere observerte en kollisjon under starten utenfor Aker Brygge hvor en 31-foter får en langt større båt inn på sin styrbord side. Resultatet ble en forslått arm og en sesong uten båt for den lille.

Utenfor Slemmestad viser en video en stygg situasjon. Her var det også en nesten kollisjon hvor en større båt slår for seint for en mindre båt som kommer for styrbord. Den lille båten klarer heldigvis å vike unna.

Tønsberg Blad har en historie en en jente som mistet fotfeste på fordekk og havnet i vannet. Hun ble kjapt plukket opp av en konkurrent.

Det var også en lignende hendelse fra en annen båt.

Det sirkulerte også en historie om en kollisjon i Drøbaksund som endte med mastebrekk og person i sjøen, men denne historien er ikke bekreftet.

Røyken og Hurum avis meldte om en seilbåt som endte på stranda ved Storsand. Redningsselskapet kom og fikk trukket båten av grunn. Dette viste seg å være en liten båt som ikke deltok under seilasen.

Det var vind over 15 m/s til tider under regattaen. I Drøbaksund ble det tett mellom båtene.

Nesten 25 prosent av båtene som startet valgte å bryte. Bilder på Facebook viser at svært mange fikk ødelagte seil.