Storbåtmessen 2022

POPULÆR: Benetau-importør Nautic Norway klarer ikke å levere nok båter.

Seilbåtsalg i medvind

Seilbåtimportørene melder om stor interesse for seilbåter om dagen, og det er får båter igjen for levering i år.

Publisert Sist oppdatert

–Dette har jeg ventet på lenge. Vi har aldri opplevd så stor interesse for seilbåter. På Storbåtmessen i helgen var sto folk i kø for å se på seilbåtene våre. Jeg sitter med 18 leads på blokken etter helgen, og 16 av dem er på seilbåt, sier daglig leder og medeier Ørjan Wollertsen i Nautic Norway, som importerer motorbåter fra Fairline, Windy, Nimbus og Rand og seilbåter fra Beneteau.

–Utfordringen nå er å levere båter. Vi har en 38-foter og 51-foter fra Beneteau for levering i år, men er ellers tom for seilbåter, fortsetter han. Nabo Bavaria Norge melder også om stor interesse for seilbåter. –Vi har kun en 45-fots seilbåt igjen for levering i år, og kunne lett ha solgt fem-seks av den nye 38-foteren om vi hadde hatt båter for levering, sier daglig leder og eier Lars Erik Solvang.

Ørjan Wollertsen tror at både miljøengasjement og høye dieselpriser bidrar til å gi seilbåtsalget et puff, men i bunn og grunn har det vært solgt få seilbåter her i landet siden finanskrisen, og det var å vente at salget nå ville ta seg opp, mener han.

Båter er blitt dyrere de siste årene, og Beneteau har satt opp prisene i år, men Wollertsen opplever ikke at kundene er opptatt av pris. –Vi selger ikke på rabatter. Bransjen må kunne tjene litt penger i gode tider, sier han.