Storbåtmessen 2019

Snart utsolgt for seilbåter

W-Yachts har solgt 15 Dufour, som skal leveres i år, og har kun tre båter igjen for sesongen. Giramar har kun seks Beneteau igjen for sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Storbåtmessen åpnet i helgen med bra besøk og vekslende vær. Båtforhandlerne i Leangbukta er blitt tatt litt på senga av den store interessen for båt nå på nyåret.

­­–Det er siste sjanse til å skaffe seg ny seilbåt til sommeren, sier Christian Lund i Giramar, som forhandler Beneteaus seilbåter i Norge.

Det er særlig Oceanis-serien fra 35 til 46 fot det er rift om, men Beneteau har lansert en ny serie First-modeller etter kjøpet av slovenske Seascape. Utenfor Giramars lokaler i Leangbukta står det både en 14-foter og 18-foter, og Lund forteller at han har sendt ut flere tilbud til besøkende i åpningshelgen.

Les også: Beneteau med stor lansering i Düsseldorf

–Magne Klann har nok åpnet øynene til folk for at det går an å seile langt med liten båt, og dette med friluftsliv er in i tiden. Jeg synes det er moro, sier Lund til SEILmagasinet.

Trekkplaster

SNART UTSOLGT: Ola André Worre.
SNART UTSOLGT: Ola André Worre.

Ola André Worre i W-Yachts er også svært fornøyd med starten på året. –Vi har solgt 15 båter for levering i 2019, og har nå kun tre båter igjen som vi kan levere dette året. Særlig Dufour 382 har vi solgt mange av, sier Worre.

Les også: Kjøperne krever utvikling

Utenfor lokalene til W-Yachts speiler solen seg i smeltevannet, og på den andre siden av plassen holder Bavaria Norge til. De kan skilte med storbåtmessen største seilbåt.

Les også: Se Storbåtmessens trekkplaster