Vil det offentliggjøres i Paris?

Bavaria-investorer kjøper Dufour og Grand Soleil?

Bavaria-investorer kjøper Dufour og Grand Soleil?

Hva skjer hos Bavaria? Og hva skjer med Dufour? Og hva skjer med Grand Soleil? De neste ukene vil trolig avklare det.

Publisert Sist oppdatert

Investeringsselskapet som eier verftene Dufour og Cantiere del Pardo (Grand Soleil) ønsker å selge seg ut. Investeringsselskapet som eier Bavaria ønsker å kjøpe og har lagt inn et bud. Det har også en italiensk investor, men Dufour-investorene har uttalt at Bavaria er den foretrukne kjøperen.

– Det er så langt vi også er informert, sier Per Øyvind Iversen i Blue Peter AS, som importerer båtene til Norge.

IDENTITETENE BEHOLDES? – Det er snakk om to investeringsselskaper som snakker sammen, og vi har ikke fått noen signaler om at dette vil berøre merkevaren Dufour og båtmodellene som sådan. De signalene vi har fått, påpeker at båtenes identitet skal bli godt ivaretatt dersom dette blir en realitet, sier han.

Han har forstått motivet bak oppkjøpet at det skal bringe Bavaria-grupperingen opp i tilsvarende størrelse som Bénéteau-gruppen (Bénéteau og Jeanneau), og dermed bli deres utvetydige hovedutfordrer.

Det er slik sett en klar utvikling i båtbransjen, at det nå går mot færre og større aktører på markedet.

MER SPORTY BAVARIAER. Bavaria-verftet har tillyst en pressekonferanse under båtutstillingen i Paris søndag 5. desember, men uten at de har sagt noe om hva konferansen skal ha som tema. Det er grunn til å tro at det der vil bli sagt noe om det eventuelle kjøpet av Dufour/Grand Soleil.

I dag har Bavaria-verftet dessuten sendt ut en pressemelding, der tittelen sier at Bavaria vi ta et skritt i retning av mer «sportiness». I meldingen fortelles det at de vil komme med et konsept som skal gjøre det mulig å skape seg mer personlige Bavaria’er.

– Skroget og eksteriørdesignet vil være det samme. Likeledes vil båtenes seilegenskaper, stabilitet og kvalitet være den samme, sier pressemeldingen.

Den sier også at Bavaria Cruiser 50 vil få verdenspremiere på Düsseldorf-utstillingen, og:

– Vi vil gjøre en av våre modeller mer sporty.

Det snakkes  i pressemeldingen om å tilby en utstyrspakke som skal kunne demonstrere det potensialet som ligger i de nye Farr-modellene til Bavaria – også på regattabanen.