ESTLAND: Saare 47 blir den største modellen fra verftet som bygger seilbåter med skandinaviske verdier.

Større fra Estland

Saare 47 er under bygging, en tidløs sentercockpit båt i skandinavisk stil. 

Publisert Sist oppdatert

Om du er en av dem som syns Hallberg-Rassy har blitt for moderne, bør ta en till på Saare 47 som nå bygges i Estland. Finske Karl-Johan Strahlman har konstruert en sentercockpitbåt med mer tradisjonelle proporsjoner. Dette blir Saare Yachts' største modell. Prisen er ikke kjent, men den bør ligge under båtene fra Orust. 

47-foteren er nå under produksjon, og bilder på Facebook viser at det jobbes med innredningsarbeidet. Dette gjøres før dekket settes på plass. 

BYGGING: Saare Yachts publiserte dette bildet i mars, som viser innredningsarbeidet i 47-foteren.
PLANLØSNING: 47 foteren kan leveres med to ulike løsninger i forpiggen, og en variasjon av løsninger i salongen, bysse og kartbord.
ELEGANT: 47 foteren er ikke bredere enn dagens 40-fotere. Det gir elegante tidløse linjer.

Saare Yachts lanserte sin 41-foter i 2009, og fulgte opp med en 38 foter året etter. Modellene har siden blitt optimalisert, og både 38 og 41-foteren kommer i egen versjon for dem som bare er to om bord. 41-foteren kan leveres både med sentercockpit, eller med cockpiten akter. 

Vi seilte 41-foteren i 2009 og ble imponert over håndverket. Vi har også sett båtene på ulike utstillinger opp gjennom årene. 

Nye 47-foteren har samme formspråk som sine mindre søsken som ikke lengre kan beskrives som moderne, men heller som tidløs eleganse. 

Innredningen har flere varianter, to ulike forpigger, og tre ulike løsninger i salongen. Her er det mulighet for eget kontor, bak en dør, eller en ekstra lugar med køyer.