Bavaria Cruiser 40.S

Bavaria med ny, sporty variant
Bavaria med ny, sporty variant

Bavaria med ny, sporty variant

Samtidig med at Bavaria-verftet ferdigstiller sin serie av Farr-modeller med Bavaria Cruiser 50, «hotter» de opp 40-foteren til en sporty variant.

Publisert

Bavaria Cruiser 40.S heter den nye varianten som skal være bygd lettere både når det gjelder skrog og interiør. Å gjøre båten raskere fordrer også en høyere rigg – som dessuten vil ha et smalere profil – og som kles opp med mer seil. Under vannet vil en ny, og ganske sikkert smalere og dypere, kjøl bli montert. Optimale profiler på kjøl og ror er kanskje det mest fartsgivende man kan utstyre en båt med.

REGATTAUTSTYRT. Båten vil også få forbedret utstyr på dekk for å effektivisere og lette seilmanøvre. Spinnakerbommen vil være i karbonfiber, storseilet vil få «tyskerhaling», rattet vil være bygd i komposittmaterialer, styresystemet vil bli et annet: Lewmar Mamba og riggen vil bli utstyrt med hydraulisk stramming av akterstaget.

Bavaria Cruiser 40.S vil også bli utstyrt med trådløse og solcelledrevne instrumenter fra Tacktick med store mastedisplayer. En Bavaria Cruiser 40S vil koste ca. kr 150 000 mer enn en standard Cruiser 40.

I DUSSELDORF. Bavaria Cruiser 40.S vil bli introdusert under båtutstillingen i Düsseldorf i januar, og det ble gjort ved offentliggjøringen av at et tysk match racing team, og match-senteret Match Race Germany med Markus Wieser, vil seile den nye modellen.

SAMARBEIDER MED TYSK SENTER. Match Race Germany hadde i 2010 over 80 arrangementer der de driver litt på samme måte som DN Seilcup med bedriftslag som seiler mot hverandre. De har også internasjonale Match-arrangementer der det største samlet 300 seilere fra 10 nasjoner. Målet til det tyske match-senteret er å bringe folk i kontakt med marineindustrien for første gang og øke interessen for seiling i Europa.

ALT I ETT. Bavaria-verftet har tidligere tilnærmet seg regatta-arenaen, men da med egne modeller, Bavaria Match. Denne gangen vil de vise hvilket potensiale det bor i skrogene til sine standardmodeller. Blir dette en suksess vil sikkert flere av modellene bli tilbudt i sport-utgave.

– Dette er båter beregnet på sporty og ambisiøse seilere som ikke vil gå glipp av plassen og komforten en Bavaria gir, uttaler verftet.