Bavaria satser på Tjörn Runt

Toppseilere fra Farr og Bavariaverftet stiller i en Bavaria 40 Sport til helgen. Båten kommer også til Båter i Sjøen og Uppna Varv.

Publisert

Under Dusseldorf-messen i januar ble Bavarias nye satsning på regattamarkedet presentert. En Bavaria 40 Cruiser med høyere mast, dypere kjøl og ror og lavere vekt, samt oppgradert dekksutstyr. Ingen båter har så langt blitt solgt til Norge av denne modellen, men det vil verftet gjøre noe med.

Se vår sak om båten fra messen i Dusseldorf i januar her.

Fra Tyskland

En av båtene som blir brukt til matchseiling i Tyskland har blitt seilt opp til Sverige der den stiller i Tjörn Runt i startgruppe tre hvor den vil seile mot ferske europamester Martin Nilsson i Salona 37 og Peter Gustafsson i Blur, en J/109. Bavaria 40 sport har fått LYS-tall på 1,33, og det blir spennende å se hvor mye raskere den er enn Bavaria 8 Match, Draklunne som har LYS på 1,31.

Det er 410 båter påmeldt til Tjörn Runt, sveriges største regatta. Det er en nedgang fra 471 båter i 2010. I klassen til Bavaria 40 Sport er det 26 båter.

Toppet båt

Den tyske Bavariaen «Sporty Rosy» skal være i topp stand for regatta. Om bord skal det komme to gode seilere fra Farr fra USA, samt gode seilere fra Tyskland i følge Jan Petter Meringdal i Lunde Båt.

Til Norge

Eter Tjörn Runt skal den Tyske Bavariaen viser på Uppne Varv. Den vil så bli seilt til Norge hvor den blir vist på Båter i Sjøen i Sandvika. Etter utstillingen vil det være muligheter for prøveseilinger for interesserte, før båten blir returnert til Tyskland.

I april prøveseilte Troel Lykke fra Minbaad.dk Bavaria 40 sport mot Bavaria 40 Cruiser. Her er hans inntrykk.

Video fra Tjörn Runt 2010 ombord på «Al Capone»

Powered by Labrador CMS