Shetland Race starter nå

40 båter gjør seg nå klare i Bergen havn til å krysse Nordsjøen i Shetland Race i sørlig vind. De vil møte kuling fra vest nærmere Shetland.

Publisert Sist oppdatert

Bergen

Store og små båter heiser i skrivende stund seil og setter kursen ut fra Bergen havn til startstreken ved Rongesund i Øygarden. Kl 12:55 går startskuddet for 36 gang for denne snaut 200 nautiske mil lange seilasen over Nordsjøen til Lerwick på Shetland.

Ifølge Yr skal det i dag og i morgen blåse sørlig bris i Bergen, men på Shetland venter tøffere forhold. Her er det meldt kast opp i 17 meter i sekundet i dag (stiv kuling), og litt løyende utover morgendagen. Vindretningen er vest-sørvest.

Ifølge startlisten er det 40 påmeldte båter, de fleste av dem norske, men her er også tre britiske deltagere og en tysk båt. Den røde tyske båten heter «Haspa», og er en JV52. På startstreken finner vi både store og små båter, mange av typen First, Sun Odyssey, Hanse, Elan, X-Yachts og Bavaria, men også eldre modeller fra Swan, Comfortina og Albin Nova, og her er noen mer avanserte skarpseilere som Pogo, Jeanneau 3300 og JPK 1030. Mannskapet på alle båtene teller tilsammen over 200 personer.

Med fem knops fart over grunn mot mål, vil båtene bruke snaue to døgn på seilasen til Lerwick. En rekke deltagere har høyere båtfart, men kuling fra vest-sørvest gir kryss i stor sjø, som kan gi til dels betydelig avdrift.

Følg regattaen med live tracking her

Se deltagerlisten her