NORDSJØEN: Onsdag 22. juli går starten på Shetland Race.

40 båter klare for Shetland

Til sammen er det over 200 seilere som skal krysse Nordsjøen.

Publisert

Starten på årets Shetland Race går klokken 1300 vest av Rongesund bru. Da er det meldt 7-8 m/s fra syd i området, men vinden vil dreie mot sydvest lengre ut fra kysten. Båtene i front vil få mest, opp mot 11 m/s på onsdag kveld. I dag ligger deltagerbåtene samlet i Vågen i Bergen.

Fornøyd arrangør

Det var 46 påmeldte, en liste som nå teller 40 båter. Det er arrangøren fornøyd med. Tallet er høyere enn snittdeltagelsen de åtte site årene hvor toppåret var i 2017 med 47 båter.

– I lys av at de aller fleste regattaer opplever tildels svært stort frafall synes vi det er gledelig at vi kan sende 41 båter til Shetland, sier Lars Wilhelmsen.

Også utenlandske

Feltets raskeste båt er «Haspa Hamburg», en snill versjon av en TP52, tegnet av judel/vrolijk og sjøsatt i 2010. Båten har fått et måletall på 1,283. Det deltar også en båt fra Skotland og en fra Shetland. Syv av båtene er fra Østlandet.

Rask seilas

De fleste deltagerbåtene vil ankomme Lerwick på Shetland i løpet av torsdag, natt til fredag etter å ha seilt 187 nm. Regattaen blir tracket.

Returen starter på søndag.

Mer info på Sail Race System

VIND: Vinden er på sitt friskeste onsdag kveld.

.