Tre hardhauser fra Drammen (del 2)

Forunderlig nok hadde forsikringsselskapet Lloyds en agent på den lille, avsidesliggende øya. Han underrettet hovedkontoret i London om at båten var totalvrak. Underforstått: Den kunne ikke repareres. Gutta fra Drammen var enige. Seilasen var slutt, og de måtte se seg om etter annen måte å komme hjem på.

Publisert Sist oppdatert

Øya het Norfolk Island. Den ligger øst for Brisbane i Australia og nordvest for Auckland i New Zealand. Båten, en 39-fots Colin Archer-skøyte, het «Ho-Ho». Gutta fra Drammen var forretningsmann B.J. Bryhn, arkitekt T.H.Schyberg og bestyrer T.H. Østmoen. De var på jordomseiling, og kom de seg rundt, ville «Ho-Ho» være den første norkse lystseileren som klarte det. I forrige Bestikk beskrev vi seilasen fra Drammen til Norfolk Island. Her følger hva som videre skjedde.

Dato: 7. august 1935. Klokkeslett: 08:00. «Ho-Ho» ligger ankret 150 meter fra land og på fem favners dyp i Ball Bay, en liten bukt på øyas sørøstre hjørne. Gutta var på land kvelden før og kom sent om bord. De har ikke riktig stått opp ennå, men merker at noe er galt. Båten beveger seg annerledes, og er ikke lyden av brenningen der ute kommet nærmere?

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER