SKJERM: B&G lanserer skjermer på 9 og 12 tommer med høy oppløsning.

Spennende skjerm fra B&G

Moderne regattaseiling handler mye om å vurdere informasjon. Denne informasjonen må være lett tilgjenglig. Nemesis fra B&G skal gjøre det.

Publisert
FLEKSIBELT: De nye berøringsskjermene kan plasseres liggende eller stående, og egner seg også for masten.

Moderne regattabåter er proppfulle av sensorer, og når disse er godt kalibrert, kan båtens elektronikk gi verdifull informasjon for beslutningstagning. En funksjon som SailSteer gir seilerne informasjon om strøm i fart og retning, samt vindskift og vindutvikling. Mange båter har også lagt inn båtens polardiagram, som vier om båten har riktig trim etter gjeldene forhold.

Denne informasjonen er tilgjenglig på båtens kartplotter, men denne er knapt synlig for rormannen, som gjerne sitter slik at det er mulig å følge med på seilets lus.

Lesbar skjerm

Nemesis er en skjerm egnet for plassering i cockpit, eller på masten. Skjermen kommer i 9 eller 12 tommer, og kan plasseres vertikalt, eller horisontalt. B&G har utviklet en mengde egnete visningsbilder. Nemesis er en berøringsskjerm med HD-oppløsning. Skjermen skal være godt lesbar i sollys, og kan også leses med solbriller. Skjermen skal også kunne leses fra alle vinkler.

Skjermen har Ethernett og NMEA 2000 tilkobling. Strømforbruket er ikke oppgitt i pressemedlingen fra B&G. Det er heller ikke vekten, eller skjermenes nøyaktige oppløsning.

Billig blir den ikke. Prisen starter fra 36 750 inkludert moms.

BLEKK: Sailmond ink fungerer som en inkpad lesebrett. Kun sort-hvit, men med høy lesbarhet og lavt strømforbruk.

Ikke unik

Nemesis minner om løsninger fra Sailmond som har slike skjermer i 7 og 10 tommer. B&G legger prisen litt under Sailmonds priser som tar 39 000 for sin 7 tommer. (€2850,- uten moms}

Sailmond ligger foran B&G og tilbyr også en ink-skjerm på 6 tommer, som bruker minimalt med strøm. Denne skjermen koster 999 euro uten moms, og har svært høy oppløsning og lesbarhet.

Det engelske America’s Cup-langet har også valgt ink-skjermer på sin båt, og valgt skjermer som benyttes som standard på bussholdeplasser i England.