VIKTIG: Boot i Dusseldorf er verdens største innendørs båtutstilling. I 2021 og 2022 var utstillingen avlyst.

Slik blir båtutstillingen i Dusseldorf

23. januar åpner Boot dørene med utstilling og utdeling av Årets Båt i Europa-priser.

Publisert Sist oppdatert

Boot er sterkt tilbake etter to års avbrekk på grunn av Covid19, men ikke alle seilbåtverftene stiller ut båter i år. Både Hanse og X-Yachts har valgt å holde seg hjemme, og andre har valgt å redusere utstillingsarealet.

Moralsk feil

Utstillingen i Dusseldorf er verdens største innendørsutstilling, og den viktigste for europeisk båtbransje. Boot har vært diskusjonstema under testing av nye seilbåter i løpet av høsten. De fleste produsenter har utsolgt produksjonen i lang tid fremover, og har derfor redusert behov for å bruke mye penger på markedsføring. Andre mener det er feil å sløse med energi ved å varme opp digre haller for at folk skal kjøpe seg unyttige luksusvarer.

UTSTILLING: Boot breier seg over 17 haller. Hall 1 er helt ny. Seilbåtene finner du i 15 og 16.

Det meste som før

Det er i Hall 16 det skjer. Tidligere var også Hall 17 også fylt med seilbåter. I år er det en hall for surfsport. Hall 15 blir også med mye seil, men mest klasseklubber og seilskoler, samt flerskrogsbåter. Her er det Lagoon og Bali som breier seg, mens andre nøyer seg med et salgskontor.

De største utstillerne

Det er Bavaria, Beneteau, Jeanneau, Solaris og Hallberg-Rassy som breier seg mest på gulvarealet i hall 16. Ganske store er også Swan, Amel, Tofinou, CNB, Oyster, Elan, Contest, Grand Soleil, J Composite og Dragonfly.

Farby, Arcona, Dufour, Bente, Saffier, Sunbeam, Spirtit Yachts, RM, Allures, Viko, Neo Yachts, og Rusler stiller også ut båter, men med mindre gulvplass.

Det er nå i desember en del ledig plass, så det kan komme noen overraskelser.