KLAR: Børre Søraas-Sæther viser bilde av den 60-fots lange trimaranene han og tre andre nordmenn er mønstret på.

Klare for RORC Caribbean 600

Den 600 nautiske mil lange regattaen i Karibia tiltrekker seg verdens råeste båter. Fire nordmenn skal seile på en 60-fots trimaran.

Publisert Sist oppdatert
KARIBIA: RORC Caribbean 600 er en regatta på 600 nm med mye slør mellom de Karibiske øyer.

– Det blir noe å seile i opp mot 30 knop, forteller Børre Søraas-Sæther til SEILmagasinet. Han ble ringt opp av svenske Johannes Sörqvist som spurte Børre om han viste om noen som hadde anledning til å seile regatta i Karibia. Det tok Børre under 12 timer på å komme opp med tre navn. Trimaranen de skal seile er en Rapido 60 med navnet «Ineffable» med Steve Bourne som skipper og eier. De tre andre norske seilerne er Olav Mork Bjørnås , Are Quale, og Sakarias Middelthon. Regattaen starter 24. februar.

– Vi må seile på eierens primisser, så det er ikke sikkert vi får presset båten så hard som vi ønsker, mener Søraas-Sæther.

Lett og rask

–«Ineffable» er en trimaran med turinnredning, men den 60 fots lange og 40 fots brede flerskrogsbåten veier under 10 tonn. Polardiagrammet er fantastisk, og den skal kunne gå både høyt og fort på kryss, men vil selvfølgelig ikke klare å hamle opp med «Masarati» og de andre flerskrogsbåtene bygget for regatta, mener Søraas-Sæther. Han håper det blir to klasser flerskrogsbåter, egen for turbåter med amatører.

I skrivende stund er ikke «Ineffable» satt opp på startlisten, og båten er på vei nordover fra Tobago.

Rask regatta

RORC Caribbean 600 arrangeres for 12 gang, og blir stadig mer populær. I år er det over 70 båter påmeldt. Banen er langt mellom 11 Karibiske øyer hvor det blir mye slør i frisk passatvind. Rekorden for flerskrogsbåter holdes av «Masarati» og er på ett døgn, seks timer og 49 minutter. Den ble satt i 2019. «Rambler88» holder enskrogsrekorden som er på ett døgn, 13 timer og 41 minutter, satt i 2018. Det er mange tidligere Volvo Ocean Race-båter med.

Mer info om regattaen her

HOT: RORC Caribbean 600 tiltrekker seg raske båter og en haug av toppseilere fra hele verden.