BANE: Breiangen Rundt blir en nattseilas på faste merker mellom Rødtangen og Slagentangen.
BANE: Breiangen Rundt blir en nattseilas på faste merker mellom Rødtangen og Slagentangen.

Ny teknologi testes i Breiangen Rundt

Drammens Seilforening tester ut ideer som kan få flere til å delta i regattaer.

Publisert Sist oppdatert

Breiangen Rundt seiles 1. til 2. juni og blir en sommernatt på fjorden. Banen blir lagt etter forholdene og beregnet slik at de minste båtene skal seile ca 16 timer. Det skal seiles med jaktstart etter «Gundermetoden» hvor de mindre båtene starter først og de raskeste til sist. Det blir første båt i mål som vinner. Banen blir lagt slik at målgang blir beregnet kl 12.00 lørdag.

Seilasen går på faste merker mellom Rødtangen og Slagentangen.

Ny teknologi

Drammens Seilforening vil bruke en digital tjeneste utviklet av Øyvind Jelstad, en tjeneste under navnet AnkerDrammen. Det er en web-applikasjon som gjør at din båt og andre båter blir vist i et kart, et program som enkelt gjør mobiltelefonen til en tracker. Teknologien ble utviklet som et system for å lokalisere seilvenner, et sted hvor brukerne også kunne publisere sine favoritthavner i kartet, et bra sted for ankerdrammen.

Under Koronaen ble AnkerDrammen utvidet til å administrere og automatisere regattaarrangementer i Drammens Seilforening. Påmelding, kunngjøring av løp, registrering av start og mål-passering og resultatlister gjøres via mobiltelefon.

I år har AnkerDrammen blitt brukt til onsdagsseilaser, og vil også bli brukt under Breiangen Rundt.

Tildelt måletall

Ingen vil klage over startkontigenten på bare 300 kroner. Deltagere uten målebrev kan også seile regattaen, og disse vil få tildelt et måletall av arrangøren.

Regattaen vil også gi rankingpoeng i Seilmagasinets Shorthanded-ranking for de som stiller i shorthandedklassen.

Mer info på SailRaceSystem