LEDER: Maja Gysler fra KNS lykkes godt under EM i Italia.

Norsk ledelse i junior EM i iQFOiL

20 norske seilere konkurrerer blant 420 unge seilere på Gardasjøen.

Publisert Sist oppdatert

Rapport fra NBK, Norsk Brettseilerklubb ved Karl Inge Tangen og Bernt Blankholm.

Denne uken er det europamesterskap i IQ foil for U19, U17 og U15 i Torbole ved Gardasjøen. Nordenden av Gardasjøen er utvilsomt Italias og kanskje Europas største windsurfing teater og synet av 420 seilere fra 35 nasjoner som konkurrerer i solen i 8 – 15 meter per sekund vind er intet mindre enn storslagent.

Mange norske

Det er også gledelig at vi er godt representert i mange klasser. Norge stiller med en jente i U 15, tre jenter i U17; fire jenter i U19; en gutt i U15, fem gutter i U17 og seks gutter i U19.

20 juniorer på startstreken lover godt for fremtiden og alle disse tar nye steg i enkeltseilaser - under til dels svært krevende men klassiske Garda forhold. De får virkelig kjørt seg.

MEKKA: Torbole er brettseilerens mekka på Gardasjøen, et sted du kan stille klokka etter vinden.
STORT: 420 seilere fra 35 nasjoner deltar i mesterskapet.

Norsk ledelse

Da er selvfølgelig både spennende og imponerende at norske Maja Gysler (KNS) leder jentenes U19 klasse etter tre dager og 12 seilaser. Johan Fiskvik Mjøen ( KNS ) Henrik Løset Eriksen ( LSF ) og Adrian Rutkowski-Bielek ( KNS ) er alle kvalifisert for gullfeltet som begynner i dag. 

Dessverre ingen U19 gutter som klarte grensen i et knalltøft U19 felt, men håper vi får se noen skikkelig gode resultater i sølvfeltet.

Det blir veldig spennende å følge denne gjengen de neste dagene. Kanskje kan Maja følge opp Mina Mobekk sin seier i seniorklassen I Patras for noen uker siden. 

Resultatene kan fortløpende følges her (lenke).