Norsk Seilsportsliga 2016 – 7. plass

BREVIK: Hvor høyt opp på listene kan Dag Usterud styre Brevik-laget? Vi tror til en 7. plass.

Mye hviler på Dag Usteruds skuldre

Ingen kimser av Dag Usterud på regattabanen, og han kan komme til å bety mye for Brevik Seilforenings plassering i seilsportsligaen.

Publisert Sist oppdatert

Interessen for seilsportsligaen har foreløpig ikke nådd de store høydene i Brevik Seilforening.

– Vi har bare ett lag som er interessert i å delta, melder Ole Øyvind Ingebretsen.

Det laget er på den annen side godt og er bygd opp rundt teamleder Jan Ove Lorentzen og Dag Usterud. Ingebretsen mener at årsaken til den labre interessen, er at de fleste er fornøyde med sin egen lokale seiling, pluss at foreningen ikke har noe stort jollemiljø å rekrutteren fra.

– Vi håper imidlertid på at interessen vil øke når ligaen kommer igang, sier Ole Øyvind Ingebretsen.

Det fins ingen J/70-er i Brevik, så laget, som ble nummer syv i kvalifiseringen i Oslo, vil trene i Lorentzens båt av typen HP 1080, som er planende og utstyrt med gennaker.

Nr. 7: Brevik Seilforening

Enhver som studerer en deltagerliste i seiling, vil sette et utropstegn ved Dag Usterud. Den tidligere OL-deltageren er en av Norges mestvinnende seilere gjennom tidene, og han har gang etter gang vist at han har talenter og egenskaper helt utenom det vanlige. Når Usterud setter seg til rors, er det alltid for å vinne.

Nå er ikke seiling det som opptar Dag Usterud mest om dagen, men han dukker stadig opp i større seilaser – og som regel ender det med en plass på premielisten. Gjerne helt på toppen.

Nå er ikke seilsportsligaen noe «one man show», men det er likevel klart at Dag Usterud vil være krumtappen på laget. Han har også med seg dyktige folk, og det at Brevik har kun ett lag, bør bety at man vil se et sammensveiset lag på banen. Om de får tid til å trene.

Selv med Usterud om bord, tror likevel SEILmagasinet at Brevik ikke vil nå helt til topps. Begrunnelsen er todelt. For det første tror vi ikke laget kan flyte helt til topps på Usteruds gamle rutine, og for det andre tror vi J/70 og korte baner er et regattaformat som ikke passer laget, med Usterud og Jan Ove Lorentzen i spissen, helt.

Annerledes hadde det vært på lengre baner der det er tid og rom til å tenke strategi og dyrke spissfindig båtfart. Vi tipper derfor Brevik på en 7. plass.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

BREVIK: Dag Usterud (t.h) kan bringe Brevik langt, men neppe helt til topps, tror SEILmagasinet.

1. divisjon i Seilsportsligaen 2016

 1. ??
 2. ??
 3. ??
 4. ??
 5. ??
 6. ??
 7. Brevik Seilforening
 8. Soon Seilforening
 9. Trondhjems Seilforening
 10. Nesodden Seilforening
 11. Larvik Seilforening
 12. Stavanger Seilforening
 13. Stord Seilforening
 14. Ålesunds Seilforening
 15. Florø Seilforening