Bror kjøper bruktbåt

SEILmagasinets unge journalist Bror Sonne skal kjøpe seilbåt. Det blir en YouTube-serie.

De unge vil ha seilbåt, og interessen for prisgunstige seilbåter er fremdeles stor. Men å gjøre et godt kjøp krever mye kunnskap. Tross Brors unge alder, så blir dette hans tredje bruktbåt kjøp. Hans første var en Maxi 77 som 15 åring. I en alder av 19 kjøpte han en Malö 40 som tok ham trygt fra Norge til Karibia og tilbake. Nå vil han ha en morsom og enkel seilbåt for kveldsturer i Oslofjorden, og sommerferieseilas langs norske- eller svenskekysten.

Budsjettet er opp mot 100 000 kroner, og størrelsen opp mot 30 fot.

Vi deler ekspertise

Det er Bror Sonne og Axel Nissen-Lie som står bak filmene. Nissen-Lie har testet båter for seilblader i hele sin voksne alder, og har en enorm kunnskap om de ulike seilbåtene på det norske markedet.

Axel Nissen-Lie kjøpte en sliten TwoStar 36 i 2009, en svært sliten båt han fikk til å skinne. Nå seiler han en X-362 Sport, og kjenner bruktbåtmarkedet godt.

SEILmagasinets Testguide blir et av verktøyene som blir brukt for å søke frem informasjon.

Se første episode her:

Nå lanserer vi straks de to første filmene i serien, og har film nummer tre og fire i produksjon. Første filmen er en film med generelle kjøpstips. I andre filmen ser vi på en sliten Maxi Fenix. Deretter er det en Banner 30 R/C som står for tur.

I den første episoden av Bror kjøper bruktbåt diskuterer Axel Og Bror hva man bør tenke på når man iverksetter søk etter bruktbåt. Axel deler sine beste tips om kjøpsprosess i bruktbåtmarkedet og Bror forteller mer om sitt behov og utgangspunkt for båtkjøp.

Tidskoder for episode 1:

00:00 Vignett

00:16 Introduksjon til serien

01:54 Axels beste råd

03:50 Brors behov og utgangspunkt

06:28 Timing i markedet

07:43 Dagens marked

08:31 I neste episode

Filmene blir lagt ut på SEILmagasinets Youtube-kanal.

Fra bruktbåtkjøp til praktisk

Bror har som mål å finne den perfekte båt før sommeren, men godtar at alt ikke er perfekt. Serien kan derfor raskt utvikle seg fra en serie om å velge riktig bruktbåt til å oppgradere en sliten bruktbåt.