NM Laser

OSLO: 40 Lasere deltok under NM i Laser i Bundefjorden.

Favorittene best

Våre olympiske håp taklet utfordrende forhold best i Bundefjorden.

Publisert Sist oppdatert
BEST: Line Flem Høst var suveren i Laser Radial.

– Det ble en fantastisk bra helg i Bundefjorden for Laser standard (herrer) og radial (damer), forteller Erik Kristiansen i Bundefjorden Seilforening.

Lørdagen var noe krevende med regn og varierende vind så regattaledelsen avsluttet etter tre seilaser, men fremskyndet samtidig søndagen med 1 time. Det ble som forventet på søndagen med fine forhold dog med noe vindkantringer som gjorde at seilerne fikk mye taktisk seiling.

LES: God deltaglese i Bundefjorden

Suveren seier

Line Flem Høst var suveren i Laser Radial og ble stående med bare førsteplasser etter av en andre og en tredjeplass ble strøket. Hanna Katie Fjon fra Stavanger tok sølv foran hjemmehåpet Caroline Rosmo. Det var åtte båter i klassen.

I masters for damer var Csilla Gal fra Sverige best.

Brødreduell

Nok en gang tronet brødrene Hermann og Uffe Tomasgaard seierspallen som var helt lik som i 2017 da Christoffer Sørlie  også tok brosje. Hermann Tomasgaard fra KNS ble stående med fire førsteplasser.

I masters ble Bård Sæthre fra Bundefjorden best.

– Hele ni seilaser ble gjennomført, noe alle var fornøyd med. Master seilerne nok vil få merke at de har tøyd sine egne grenser når hverdagen inntar mandagen, uttaler Kristiansen.

Se resultatlisten her 

VERDENSKLASSE: Herman Thomasgaard er en av verdens beste Laser-seilere, men ble slått av sin lillebror i en av seilasene.
HØST: Det var utfordrende vær under NM med lave temperaturer.