ILCA: Strålende vær og lett vind lørdag, men ingen vind søndag i Bundefjorden.
ILCA: Strålende vær og lett vind lørdag, men ingen vind søndag i Bundefjorden.

Ingen NM for vår store jolleklasse

Det ble for få seilaser i Bundefjorden for et godkjent norgesmester skap i Laser for damer og herrer.

Publisert

Med totalt over 50 påmeldte ILCA-joller, bedre kjent som Laser, lå det an til å bli en meget bra seilhelg i Bundefjorden 25. og 26. september.

Lørdagen startet bra og vi fikk gjennom ført to seilaser i hver klasse. Herrene var litt ivrige i starten og vi fikk en generell omstart i en av regattaene. Vinden var meget moderat og det ble en del endring i i banen og litt utsettelser men to seilaser ble til slutt gjennomført. I dameklassen var Bundefjordens egen Caroline Rosmo best med to førsteplasser, tett fulgt av Mia Klæbo fra Drøbak som hadde 2 annenplasser. Ida Vittersø fra Tønsberg ble nummer tre.

LØRDAG: Herlige forhold i Bundefjorden den første dagen.
LØRDAG: Herlige forhold i Bundefjorden den første dagen.

Seilte feil

Blant guttene ble det i det første racet en litt spesiell resultatliste da halve feltet greide å seile feil under løpet og måtte snu. Mange av de som lå litt lengre bak fikk derfor gode plasseringer.

I siste regatta for guttene ble resultatene mer som forventet.

Theodor Middelthon fra Stavanger var klart best av guttene, fulgt av Aslak Iveland fra Haugesund og Olav Grønlund fra KNS.

Masterklassen ble vunnet av Per Aspelien fra KNS som også ble 4 totalt. Morten Danny Lie KNS ble nr. 2 og Sven Arne Knudsen fra Lillesand ble nr. 3

Det som var interessant å observere var at flere av Master seilerne hevdet seg godt i det store felte blant herrene.

Ingen vind søndag

Søndag ble det besluttet å starte litt tidligere i håp om å få gjennomført flere regattaer. Det ble venting og atter venting før arrangementet ble avblåst klokken 14.30. Ingen norgesmestere ble kåret på grunn av for få regattaer, men vær og vind rår vi dessverre ikke over.

På tross av lite vind så det ut til at deltagerne hadde en hyggelig helg i Bundefjorden og vi som arrangør kommer gjerne tilbake ved en senere anledning.

For fullstendig resultatliste se Norgesmesterskap 2021 ILCA 7 (herrer) og ILCA 6 (damer) manage2sail

ILCA6: De beste seilerne i dameklassen.
ILCA6: De beste seilerne i dameklassen.
ILCA7: De beste seilerne i herreklassen.
ILCA7: De beste seilerne i herreklassen.