Hvorfor heter det hva?

BAKKSTØRN: Alt som gjelder forpleining skjer i byssa, inkludert bakks­tørn. Bilde viser hva det dreier seg om.
CUTTY SARK: Selv om klipperen CUTTY SARK, 1869, var aldri så lekker og fint bygd, var forholdene i byssa temmelig kummerlige. Her ble det lagd mat til mellom 28 og 35 mann.
STOR BYSSE: Svær bysse (egentlig betyr ordet komfyr), men så ble det da også lagd mat til 705 mann om bord i panserskipet WARRIOR fra 1860.
BYSSEMINNER: De beste båtminner starter ofte i byssa. Her serverer Anne Sjersted «flæskestej» i LULUBELLE. Gjett om DET smakte en sen novemberkveld i Sandspollen, med noen «tots» of Highland Park under stjernene i forkant!

Bysse eller penteri

Publisert Sist oppdatert

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

99,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER