Doublehanded VM 2024

Ledet VM: «Game» med Espen Guttormsen og Calle Andersen.

Sloss om VM gull, seilte feil og brøt

Calle Andersen og Espen Guttormsen rundet feil merke ved Rakke.

Publisert Sist oppdatert

Calle Andersen og Espen Guttormsen ombord i Landmark 43 «Game» var med i tetkampen i klasse A og ved Rakke var båten i tetkampen med «Zorro», «White Shadow» og «Snakkas». Stor spenning der alle var innenfor synsvidde, og det lå an til en svært spennende avslutning. «Game», som lå fysisk først i sin gruppe med bare «Jokerman» foran, rundet da feil merke, det som i kartet står angitt som Rakkebåen, og ikke det andre merket i området som er angitt i seilingsbestemmelsene som rundingsmerke. Først da båten var på god vei mot Sverige ble de klar over feilen og da var det bare å gi seg og sette kursen mot Tønsberg.

SURR: Trackingen viser at det var flere båter som var usikker på rundingsmerket.

Fikk bommen i hodet

For Elan 410 «Machbuster» med Anders Hverven og Magne Klann ble det mer dramatisk. Det som startet med litt småkløning med spinnakeren førte til at Anders Hverven fikk bommen i hodet. Laget måtte bryte og Hverven tas under behandling med flere sting i hodet som resultat.

Fredrik Holm og Andreas Drøsdal i IMX 40 «Xbox» har også brutt løpet. Det samme har klasse B båtene «Uminko» en tysk Dehler 38 med Detlief og Morten Göpfert, «The Joker» J/120 Peter Sahlstrøm og Siren Eriksen.

DELT: «Jakobine» havnet i bakre felt som fikk en tøff tur over Skagerrak.
LITEN: J/92 «Jacobine» hang ikke med teten, og det ble dyrt. Favoritten har brutt.

«Jacobine» ute

Yngve Lønmo og  Daniel Ingebretsen i J/92 «Jakobine» var en av forhåndsfavorittene i mesterskapet. Nå er båten ute . Vi har forsøkt, men ikke oppnådd kontakt med Lønmo så vi kjenner ikke omstendighetene.

Trackingen viser at  den lille båten ikke klarte å henge med teten over fra Arendal, og fikk motvind. Dette delte den lille klassen i to, og «Jakobine» havnet med taperne bak. De seilte for langt nord, og fikk en kryss mot merke i Sverige som de tydeligvis ikke ville ta. Også svenske «Ping» tok et slikt valg. 

I tillegg til «Jakobine» har tre andre fra C klassen brutt løpet, men konklusjonen så langt er at det er svært få båter som har brutt, i alt åtte båter. Det er under 12 prosent.