LEDER: Thomas Ruyant har tatt ledelsen i Route du Rhum med sin «LinkedOut»

Spennende duell mot mål

Charlie Dalin har mistet ledelsen for første gang, men ligger ikke langt bak Thomas Ruyant.

Publisert Sist oppdatert

Det er 1000 nm igjen til mål, så vinneren kan være fremme alt på søndag kveld. Både Charlie Dalin i «Apivia» og Thomas Ruyant i «LinkedOut» seiler forrige generasjon Verdier-konstruksjon, mens de fire båtene bak er nybygde båter. Tre av dem fra Verdier, som alle tre er utvikling av «Apivia».

Charlie Dalin ligger bare 6 nm bak Thomas Ruyant, og holder høyere fart. Det blir nok en jevn duell helt til mål.

Hovedfeltet er nå I passatvinden og har glede av fin østlig vind i hvert fall tre døgn fremover.

FAVORITT: Charlie Dalin ble bare to i Vendee Globe, men vunnet det meste siden den gang. Han var favoritt, og ledet hele veien, inntil nå.
NY: «Holcim PRB» er sålangt den raskeste av de nye båtene.
NY: «Biotherm» skal også seile The Ocean Race.

The Ocean Race-båter

Kevin Escoffier ligger på tredjeplass med sin «Holcim – PRB», og Paul Meilhat ligger på femte plass med sin «Biotherm», begge disse båtene skal seile The Ocean race, som starter i januar. Også Boris Hermann skal seile The Ocean Race, men ligger helt nede på 23. plass. Også han med en splitter ny båt.

Hermann fortalte før start at Route du Rhum-deltagelse var for å lære båten å kjenne, og at første prioritet var å seile frem uten å skade båten.

Kevin Escoffier og Paul Meilhat ser ut til å tenke annerledes, og for dem ar nok en god plassering i Route du Rhum viktigere enn å delta i The Ocean Race.

PLASSERING: To kvinner på topp ti listen.
ATLANTERHAVET: IMOCA-flåten har 1000 nm igjen mot mål, og seiler ca 20 knop.
RADIKAL: Beyou har tenkt nytt, men nye «Charal» er ikke suveren.
VOLVO RACE: Justine Mettraux fra Sveits har mye erfaring, og har overtatt «Charal».

2 x Charal

På fjerdeplass ligger Jeremie Beyou med sin nye radikale «Charal2». Det er en Sam Manuard design. Hans gamle «Charal» ligger ikke langt bak. Sveitsiske Justine Mettraux ligger på en sterk syvende plass med Beyous gamle båt. Isabelle Joschke seiler også et sterkt race, på en niende plass, med en båt fra 2007.

Pip Hare lå helt ned på 25. plass, men har avansert til 13. plass. En kvinne som har skuffet er Sam Davies. Hun lå for noen dager siden på 10.plass, men falt til 28. plass. Davies er den eneste kvinnen med ny båt. Kanskje for ny, og at alt ikke stemmer ennå.