PAR: Anita og Øystein Anita Skjønborg fungerte på lag og fikk sølv i klassen.
VETERAN: Anne og Arild Heldal har også vært seilpar i lang tid, og vunnet mye sammen. Nå kommer flere etter.
FAMILIE: Per Moberg fikk med barne i en morsom Seascape 18.
FAMILIE: Familien Martinsen stilte mannsterke.
GENERASJON: Peller Horn Johannessen til rors med Norges beste mannskap, sin far Christen.

– Vi gutta må gjøre noe feil

Christen With mener det er alt for få jenter som seiler, og håper på at familieseiling kan endre på det.

Publisert

– Vi gutta har nok ikke vært flinke nok til å inkludere våre damer om bord, mener seilmakeren og den kjente seileren Christen With. Han skulle egentlig vært i Middelhavet å seilt med proffer, men deltok i stede med sin kone og sønn i familieklassen under Oslofjorden Rundt. Med en annerkjent navigatør som kone, og en aktiv jolleseiler som barn, så gikk det som forventet, til topps.

Kommet for å bli

Seilsporten må tilpasse seg folks ønsker og behov. Familieklasse ser ut til å være en løsning som faller i smak.

– Familieklassen er jo noe som har oppstått som et resultat av Korona, men jeg tror den har noe for seg i fremtiden. Først og fremst er det en dytt for den ivrige familieseileren til faktisk å ta med seg familien på seiling, mener With. Aldri før har andelen kvinner og barn vært større, og ut fra ansiktsuttrykkene, så så det ut som alle hadde det gøy, tross sur og kald vind 16. mai.

Verdifull tid sammen

– Å gjøre noe hyggelig sammen som familien er utrolig verdifullt for samholdet i familien, Utfordringen er selvfølgelig hvordan man sørger for at det blir vellykket, sier With. Han mener at vi må ta mer hensyn til hele familien, og at dette er noe vi burde ha tenkt på før.

– Ofte er det husfar som er den ivrige, han har seilingen som «sin greie», resten av familien er ikke med annet enn på ferie. Dette kan endres. Familieklasse i regatta er en vei å gå, mener With. Å få alle om bord mer aktive, vil både gjøre det trivligere, og tryggere å seile.

Regatta gir kunnskap

– Regatta er først og fremst glede og moro, men også lærdom og erfaring, mener With som etterlyser flere turseilere på regattabanen. Det finnes klasser til alle nivåer. Regattaseiling gir mestring egen båt og økt sikkerhet. Det gir også mer komfortabel turseilas ved at båthåndteringen forbedres.

FAMILIE: Sivert, Silje og Christen With storkoste seg under Oslofjorden Rundt.