«Feelgood» først ut fjorden

Solo-seilerne i Hollenderselasen har startet, og første båt har en rask kurs mot Hollenderbåen.

Publisert Sist oppdatert

Om Christer Lie i Arcona 430 «Feelgood» seiler i 7 knop i følger Marine Traffic. Fortsetter han i samme temp kan han runde Hollenderbåen midt på dagen og være i mål ca 15.00. Det blåser 5 m/s på Gullholmen nå, 6 m/s på Fulehuk og 7 m/s på Færder fyr, alle målinger med vind fra øst. Det gir en rask slør begge veier.  Båtene behøver bare noen få styrbord slag for å komme seg rundt ved Horten.

MARINE TRAFFIC: «Feelgood» leder feltet, og holder god fart.

Oppholdsvær

PROGNOSE: Vinden snur og regnet returnerer ved 16:00 tiden. Da vil de første båtene nærme seg mål.

Det har regnet kraftig i natt, men nå har regnet tatt en pause. I følge yr skal vinden holde seg stabilt fra øst på rundt 5 m/s til rundt kl 15.00. Da har vel alle rundet Hollendebåen. 

På ettermiddagen, ca kl 16.00 skal vinden dreie mot nord, men holde vindstyrken. De heldige vil få dette skiftet i det de runder rundt ved Horten, og nærmest slippe å trimme om seilene det siste stykket inn mot mål. 

Rask seilas

Etter soloseilerne så er det doubbelhandedseilerne som starter. Så er det NorRating uten spinnaker og tur før første NorRating-klase starter kl 09.40. Siste start har flerskrogsbåtene kl 10.40. 

Om prognosene vil stemme så blir årets Hollænderseilas et speedrace på trikkeskinner. Det eneste stede med kryss blir fra Hollenderbåen øst til Tyta, en avstand på 3,5 nm. Den lengste banen, den rundt Hollenderbåen, er på 52,7 nm. Med en snittfart på seks knop, så blir seilasen under ni timer.