RASK: «Karma Police» går styggfort på skarp slør.

Rask seilas med stikk i skjøtet

Det kan bli skarp slør inn og lens inn fjorden for Hollænderseilerne.

Publisert Sist oppdatert

Regattabanen vil ligge rett nord for et svakt lavtrykk, og det gir østlig vind. Inne i fjorden skal vinden stå med østlig retning hele dagen, mens ute ved Hollenderbåen skal vinden etter hvert dreie mot sør. Det blir vind fra øst-nordøst på fredag også, så det bør ikke være så mye sjø. Med en vindstyrke på 4-5 m/s (rundt 10 knop), så kan det bli en kjapp seilas.

Det interessante blir å være på riktig sted når vinden dreier fra øst til syd. 

LAVTRYKK: Lørdag skal det stå et lavtrykk midt i Skagerrak. Vinden blåser fra øst på oversiden av et lavtrykk.
MØLEN: Vinden vil stå fra nordøst fra start, og fra syd ved målgang.
HOLLENDERBÅEN: Østlig vind som dreier mot sør. Det vil regne mindre ute i fjorden.

Code 0

Vind fra østlig retning er bra med tanke på start fra Holmestrand. Det gir fin vind helt inn mot startstreken. Mye tyder at regattaen starter med kryss, før seilerne gan gi et stikk i skjøtet ved Horten og sette kursen mot Hollenderbåen.

Da vil nok en et code-seil gi uttelling om vinden ikke blir over 5 m/s. Hjem kan det bli spinnakerføre fra rundingen.

Flerskrogsbåtene kan få en rekordseilas om prognosene holder. De trives godt på skarpe slørevinkler. «Karma Police» er nok også en båt som vil like forholdene.

Husk vanntette klær

Det blir kanskje ikke så mye sprut over dekk, men det kan komme litt vann fra himmelen. Det ser ut til at det meste av regnet vil komme natt til lørdag og utover morgenen.

Litt høstvær har i hvert fall ikke skremt vekk etternølerne. Påmeldingen har nå økt til 175 båter. De store klassene er Nor Rating med 99 båter og Doubbelhhanded med 37 båter. Det er ni båter flere enn da påmeldingsfristen løp ut.