The Nations Trophy

I dag starter alvoret

«Fram XVI» ledet treningsregattaen før The Nations Trophy som startes i dag.

Publisert Sist oppdatert
FRAM: Kongen seilte overbevisende under treningen.

41 båter deltar i den andre The Nations Trophy, seilt med Swan-entypeklasser. Av de 41 båtene er det 18 ClubSwan 50, syv Swan 45, 12 ClubSwan 42, og fire splitter nye ClubSwan 36. 14 ulike nasjoner deltar. Av de 41 båtene seiler tre for Norge.

Det er ikke bare en kamp om å bli beste nasjon. Det vil også bli gitt tre VM-titler i ClubSwan 50 Swan 45 og ClubSwan 42.

God fart

Begge de to norske Club Swan 50 har god fart og høyde, melder Christen With fra Palma på Mallorca. «Fram XVI» sloss mot «Cetilar Vitamina» om teten i gårsdagens treningssregatta. «Proxflyer» var fire på første merket, men tapte for fire båter på lensen, og ble åtte i mål. 

Fire små

ClubSwan 36 er en helt ny båt, som ble sjøsatt i vår. I Palma deltar fire slike, hvor en representerer Norge, men seiler med brasiliansk flagg. Håkon Lorentzen har norsk pass, og representerer Norge i The Nations Trophy. Men med en liten klasse, så blir det få poeng i sammendraget fra Mamão.

Mange norske seilere er det også på Morten Kiellands ClubSwan 50 «Mathilde», men båten representerer Sveits. Om bord finner vi også den spanske storseileren Iker Martínez.

 

 

 

MAMAO: Håkon Lorentzen og laget tar steget fra Farr 11S til ClubSwan 36.
SVEITS: Morten Kiellands ClubSwan 50 «Mathilde» har mange norske seilere om bord.