DUELL: X-41 «Xanadu» mot King 40 «Magic»

Hard kamp om ære

«Xanadu» eller «Magic» eller «Virgina» eller«Pixeline». Det er stas å vinne de største klassene rundt Tristein.

Publisert Sist oppdatert

Å væreraskeste kjølbåt rundt Tristein gir status. Båtene som vinner er fulle av gode seilere, og båtene er utstyrt med de beste seilene. I fjor ble X-41 «Xanadu» med Sigurd Tveit den store vinneren. Det unge laget kan gjøre det bra i år, og hadde en duell mot King 40 «Magic» med Aasmund Drolsum som skipper, forbi Filtvet. «Xanadu» og «Magic» seiler den nest største Nor-Rating-klassen. 

STOR: «Virginia» er en ClubSwan 42 som utfordrer X-442 «Pixeline»
RASK: «Xanadu» kan følge opp suksessen fra i fjor. Båten seiles av et ungt mannskap.
STOR: «Pixeline» er som vane å vinne. Spørsmålet er om de vinner igjen.

Største klasse

«Xanadu» og «Magic» lå rett bak ClubSwan 42 «Virginia» med Knut Nygård. ClubSwan 42 «Virginia» er ny i Norge, og den lå først av de store Nor Rating-båtene. Nygård seilte før en Bashford 36. 

Ikke langt bak befant X-442 «Pixeline» med Henning Hansen seg. «Pixeline» vant Skagen Race i år, og har en lang liste med seiere opp gjennom årene. 

Siste start

Båtene som startet sist passerte båtene som startet ti minutter før alt ved Nakkholmen. 

Klokken 22:30 er de forbi Bastø. Vinden har dreid mot øst, slik at båtene står ut fjorden. «Pixeline» gjør 7,5 knop. Det blåser 5 m/s fra øst-sydøst på Gullholmen og 6 m/s fra samme retning på Færder. Vinden skal øke til 7 m/s før midnatt, og 8 m/s på morgenkvisten, også fra øst. Det vil gi en rask avslutning av Færderseilasen. 

.