FOTO: TERJE GUSTAVSENKristin Songe-M¿llerOslofjorden Rundt
Kristin seiler Figaro 2, en streng en-typeklasse.
Kristin Songe-Møller over Nordsjøen

Satser alt på seiling

Kristin Songe-Møller ligger værfast i Cowes. Hun er på vei til Frankrike for å seile mot proffene.

Publisert Sist oppdatert

Kristin Songe-Møller kjøpte en Figaro 2 i Frankrike i vår. Hun tok båten hjem til Norge, men lot mye av utstyret ligge i Frankrike, stede hvor disse båtene brukes til proffseiling.

– Seiling i Frankrike er like stort som sykling, og de beste seilerne er store helter, forteller Songe-Møller til Seilas. Hun har trent i Norge med tanke på tøff konkurranse i det store utland.

Høstkuling

Songe-Møller måtte følge med på værmeldingen for å få et godt værvindu for å seile sydover. Nordsjøen i høststorm kan bli svært tøff.

– På tirsdag formiddag for en uke siden, fikk jeg et brukbart værvindu til å seile syd-over på. Da hadde jeg vært stand-by for avreise i over en uke. Vi, jeg og min far som gast, reiste fra Asker på tirsdag formiddag, passerte Dover på fredag kveld og ankom Cowes på lørdag kveld. Vi tok raskeste vei over, på vest-siden av Danmark, forteller den spreke seilerjenta til Seilas.

Videre på onsdag

Songe-Møller håper på at vinden nå roer seg litt, slik at hun kan seile videre på onsdag. For øyeblikket blåser det styrke 8 (17-20 m/s), et vær som er på vei østover mot Norge.

Seilas snakket med Kristin Songe-Møller før hun dro. Saken kan du lese i Seilas 8 som nå er på vei til bladhyllene. Du kan også laste ned bladet som PDF her. Det er gratis for abonnenter.

Songe-Møller seilte i sommer alene fra Asker, Kristiansand, Väderöarna tilbake til Asker for å trene på å seile lenge alene. Seilasen gjorde hun non-stop. Her er et bilde hun tok da hun krysset Skagerrak.