Test fra arkivet: Dehler 29

Dehler 29 er utvilsomt en spen- nende båt og langt stivere enn man forventer. Den er tysk og gjennomarbeidet i alle detaljer med høy finish. Innredningen er bekvem, men mangler sjel.

Vellykket moderne fartsbåt

Seiler godt og fort og er moderne og sprek; Dehler 29 vil utvilsomt ha appell hos et publikum med sans for slike kvaliteter. De som søker det tradisjonelle kan derimot glemme denne nye tyske båten. 29-foteren mangler hjemmekos under dekk.

Dehler 29 ble lansert for 25 år siden, og er fremdeles i produksjon, uten å virke oppdatert. Modellen fikk en oppgradering i 2020 i en MKII-versjon hvor den mest synlige forandringen er overbyggets vinduer. Dehler 29 var den eneste modellen som har overlevd oppkjøpe av Hanse, og etter dette ble produktet på nytt justert. Dehler 29 har blitt solgt jevnt og trutt her hjemme, men aldri noen storselger. Båten kan du også ofte finne høyt oppe på resultatlistene.

Det har vært omsatt et fåtall slike på bruktmarkedet i Norge de senere år til en pris på rundt 400 000 kroner. Da båten var ny i 1998 kostet den under 500 000 kroner.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER